Veelvuldig gesteld vragen

Mag ik de citaten zo maar gebruiken voor mijn boek / scriptie / site?

Ja, dat mag. Zolang je de bron en auteur vermeld is het auteursrechterlijk toegestaan te citeren. Een verwijzing naar deze website wordt natuurlijk op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.

Kan ik me nog aanmelden voor het Citaat van de Dag?

Nee, dit kan niet meer.

Ik ontvang dagelijks een citaat per email maar ik wil me afmelden.

Het Citaat van de Dag zal verdwijnen en u kunt zich hiervoor niet meer aanmelden. Afmelden kan natuurlijk nog wel, dat kunt u hier doen.

Kan ik ook citaten toevoegen?

U kunt ze per mail naar me opsturen, al garandeer ik niet dat ze geplaatst worden. Sowieso worden er geen eigen 'citaten' geplaatst die u zelf bedacht heeft. Een citaat moet per definitie gepubliceerd zijn anders is het een aforisme of wijsheid. Deze website gaat over citaten en om die reden worden zelfbedachte 'citaten' niet geplaatst.

Ik heb een betere vertaling voor een citaat, kun je dat veranderen?

De vertalingen zijn zoals ze gepubliceerd zijn in beide talen. Ik zal er daarom niks aan veranderen.

Waarom ben je met deze site begonnen?

Vroeger in het jaar 2000 studeerde ik Economie en was op zoek naar citaten die ik kon gebruiken voor mijn scriptie. Maar dat was nog niet makkelijk omdat er nog geen Nederlandse website was waar je makkelijk citaten kon zoeken. Hoe meer ik zocht op het internet naar citaten hoe meer ik gefascineerd raakte door de prachtige zinnen en het feit dat ze met slechts een paar woorden, vaak slechts een zin, zo'n indruk achter kunnen laten. Heb toen maar besloten mijn eigen website te maken.

Mijn vraag staat er niet bij

Heeft u een andere vraag, stuur me een email.