Citaten uit 2001: A Space Odyssey van Arthur C. Clarke

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Achter elke mens die nu leeft, staan 30 geesten, want dat is de verhouding waarmee het aantal doden groter is dan de levenden.
  Origineel: Behind every man now alive stand 30 ghosts, for that is the ratio by which the dead outnumber the living.
  Bron: 2001: A Space Odyssey (1968) Foreword
  Arthur C. Clarke
  - +
   0
 • Maar vergeet niet: dit is alleen maar een fictie. De waarheid zal zoals altijd veel vreemder zijn.
  Origineel: But please remember: this is only a work of fiction. The truth, as always, will be far stranger.
  Bron: 2001: A Space Odyssey (1968) Voorwoord
  Arthur C. Clarke
  - +
   0
 • Nu, ik ben een wetenschappelijk expert; dat houdt in dat ik niets weet over absoluut alles.
  Origineel: Now I'm a scientific expert; that means I know nothing about absolutely everything.
  Bron: 2001: A Space Odyssey (1968)
  Arthur C. Clarke
  - +
   0
De beste 2001: A Space Odyssey van Arthur C. Clarke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Arthur C. Clarke

Sir Arthur Charles Clarke (Minehead, 16 december 1917 – Colombo, 19 maart 2008 was een invloedrijk Brits sciencefictionschrijver, uitvinder en futuroloog. Hij behoorde tot de Grote Drie van de SF in de 20ste eeuw, samen met Robert Heinlein en Isaac Asimov. Verder was hij lid van de Royal Astronomical Society, oud-voorzitter van de British Interplanetary Society en lid van de Academy of Astronautics.

Clarke is het meest bekend als sciencefiction schrijver. Vanaf de jaren veertig schreef hij vele lange en korte sf-verhalen met meestal als thema de verkenning en exploratie door de mens van de ruimte, zoals Clarke zich dat voor de directe toekomst voorstelde, en hoe dit zou verlopen: aanvankelijk het zonnestelsel en daarna de sterren. Ook de evolutie van de mens en het mogelijke verdere verloop daarvan en de plaats van de mens in de kosmos was een populair onderwerp voor Clarke.

Zijn bekendste boek is waarschijnlijk 2001: A Space Odyssey, gebaseerd op het filmscenario dat hij samen met Stanley Kubrick schreef voor diens gelijknamige film, dat op zijn beurt weer was gebaseerd op Clarkes korte verhaal The Sentinel uit 1948. De film uit 1968 was baanbrekend en wordt beschouwd als een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Clarke werd, samen met Kubrick, zelfs genomineerd voor een Oscar.

De auteur schreef nog een aantal vervolgen op 2001, waarvan het eerste, 2010, eveneens verfilmd is. Daarnaast deed Clarke op de Amerikaanse televisie, samen met Walter Cronkite, verslag van de Apollo-maanexpedities. Ook werd hij dikwijls uitgenodigd om voor radio en tv commentaar en toelichting te geven bij nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Bron Wikipedia