• Ernst Jünger Het verkeer is een soort Moloch geworden die jaar in jaar uit een hoeveelheid offers verslindt, alleen vergelijkbaar met die van een oorlog. Deze slachtoffers vallen in een moreel neutrale zone, de manier waarop ze worden waargenomen is enkel statistisch van aard.
    Origineel: Wirklich hat sich der Verkehr zu einer Art Moloch entwickelt, der jahraus, jahrein eine Summe von Opfern verschlingt, wie sie nur an denen des Krieges zu messen ist. Diese Opfer fallen in einer moralisch neutralen Zone; die Art, in der sie wahrgenommen werden, ist statistischer Natur.
    Bron: Der Arbeiter (1932) § 30
    Ernst Jünger
    Duits schrijver 1895-1998
    Ernst Jünger
    - +
    +1
Laden...
Ernst Jünger - Het verkeer is een soort Moloch geworden die jaar in jaar uit een hoeveelheid offers verslindt, alleen vergelijkbaar met die van een oorlog. Deze slachtoffers vallen in een moreel neutrale zone, de manier waarop ze worden waargenomen is enkel statistisch van aard.
Het verkeer is een soort Moloch geworden die jaar in jaar uit een hoeveelheid offers verslindt, alleen vergelijkbaar met die van een oorlog. Deze slachtoffers vallen in een moreel neutrale zone, de manier waarop ze worden waargenomen is enkel statistisch van aard. van : Ernst Jünger
X
purple-flower black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
purple-flower Het verkeer is een soort Moloch geworden die jaar in jaar uit een hoeveelheid offers verslindt, alleen vergelijkbaar met die van een oorlog. Deze slachtoffers vallen in een moreel neutrale zone, de manier waarop ze worden waargenomen is enkel statistisch van aard.
- Ernst Jünger Citaten.NET