Citaten uit The Title van Arnold Bennett

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Een echtgenoot zijn is een fulltime baan. Dat is de reden waarom zoveel mannen falen, ze kunnen het niet hun volledige aandacht geven.
  Origineel: Being a husband is a whole-time job. That is why so many husbands fail. They can't give their entire attention to it.
  Bron: The Title (1918) Act I
  Arnold Bennett
  - +
  +1
 • Moeder is veel te slim om iets te begrijpen wat ze niet leuk vindt.
  Origineel: Mother is far too clever to understand anything she does not like.
  Bron: The Title 18
  Arnold Bennett
  - +
   0
De beste The Title van Arnold Bennett citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Arnold Bennett

Enoch Arnold Bennett (Hanley, Staffordshire, 27 mei 1867 – Londen, 27 maart 1931) was een Engels romanschrijver.

Bennett begon zijn carrière als schrijver met wat klein journalistiek werk en stuurde stukken in naar tijdschriften. In 1889 won hij een schrijfwedstrijd voor het blad Tit-Bits en in 1894 werd hij assistent-redacteur van het tijdschrift Woman. Een serie van zijn verhalen werd aangekocht, gevolgd door nog een feuilleton, The Grand Babylon Hotel. Ook schreef hij voor dit blad artikelen over uiteenlopende onderwerpen, van societyverhalen tot recepten en literaire kritieken. Vier jaar later verscheen zijn eerste roman, A Man from the North. Het boek werd door critici goed ontvangen en hij werd nu zelfstandig redacteur.
In 1902, het jaar waarin Bennett naar Parijs verhuisde, verscheen de roman Anna of the Five Towns, de eerste van een reeks verhalen over de Potteries.

Hij zou 10 jaar in Frankrijk blijven en schreef daar in die periode een groot aantal boeken. The Gates of Wrath, ook oorspronkelijk als feuilleton gepubliceerd, verscheen in 1903. Andere boeken over de Potteries waren Tales of the Five Towns (1905) en The Grim Smile of the Five Towns (1907).
In 1908 kwam The Old Wives' Tale uit, waarvan het verhaal zich tegen dezelfde achtergrond afspeelt. Dit werk bezorgde hem internationale faam. Hij reisde naar de Verenigde Staten, waar hij succesvolle lezingen gaf, en keerde in 1912 terug naar Engeland.

Bron Wikipedia