• Augustinus Dus wat is tijd? Als niemand mij ernaar vraagt, weet ik het; Maar als ik het aan iemand wil uitleggen als antwoord op zijn vraag, weet ik het niet. Ik kan dit echter met vertrouwen zeggen: ik weet dat er geen verleden tijd zou zijn als er niets zou gebeuren, en geen toekomstige tijd als er niets zou zijn. Maar wat zijn die twee tijden, het verleden en de toekomst, aangezien het verleden niet meer bestaat en de toekomst nog niet?
    Bron: Confessiones (397-401) XI, 14
    Augustinus
    Romeins filosoof, theoloog en Kerkvader 354-430
    - +
     0
Laden...
Augustinus - Dus wat is tijd? Als niemand mij ernaar vraagt, weet ik het; Maar als ik het aan iemand wil uitleggen als antwoord op zijn vraag, weet ik het niet. Ik kan dit echter met vertrouwen zeggen: ik weet dat er geen verleden tijd zou zijn als er niets zou gebeuren, en geen toekomstige tijd als er niets zou zijn. Maar wat zijn die twee tijden, het verleden en de toekomst, aangezien het verleden niet meer bestaat en de toekomst nog niet?
Dus wat is tijd? Als niemand mij ernaar vraagt, weet ik het; Maar als ik het aan iemand wil uitleggen als antwoord op zijn vraag, weet ik het niet. Ik kan dit echter met vertrouwen zeggen: ik weet dat er geen verleden tijd zou zijn als er niets zou gebeuren, en geen toekomstige tijd als er niets zou zijn. Maar wat zijn die twee tijden, het verleden en de toekomst, aangezien het verleden niet meer bestaat en de toekomst nog niet? van : Augustinus
X
z-love-geliefdes-zon black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
z-love-geliefdes-zon Dus wat is tijd? Als niemand mij ernaar vraagt, weet ik het; Maar als ik het aan iemand wil uitleggen als antwoord op zijn vraag, weet ik het niet. Ik kan dit echter met vertrouwen zeggen: ik weet dat er geen verleden tijd zou zijn als er niets zou gebeuren, en geen toekomstige tijd als er niets zou zijn. Maar wat zijn die twee tijden, het verleden en de toekomst, aangezien het verleden niet meer bestaat en de toekomst nog niet?
- Augustinus Citaten.NET