Citaten uit Bevroren vuurwerk van Belcampo

  • Je wordt geboren, je leeft een tijdje, je begrijpt er geen bliksem van en je gaat dood.
  • De mens dobbert als een stuk wrakhout op de oceaan des levens.
  • Wat in mij opwelt is eigenlijk geen letterkunst of woordkunst. Het is gedachtenkunst, geen monument van de taal. De taal is slaaf, een karretje dat voert door landschappen van gedachten.
  • De alfabetische rangschikking heeft iets wonderbaarlijks. Onder de schijn van een volmaakte orde verbergt zij het minst samenhangende, het meest chaotische.
  • De geest mag alleen bewogen worden in overeenstemming met het bestaande.
+2

Citaten 1 t/m 4 van 4.

  • Je wordt geboren, je leeft een tijdje, je begrijpt er geen bliksem van en je gaat dood.
    Bron: Bevroren vuurwerk (1962)
    Belcampo
    - +
    +43
  • Alle ellende in de wereld komt hiervandaan, dat verreweg de meeste mensen niet beschikken over de bij hen passende denkbeelden.
    Bron: Bevroren vuurwerk (1962)
    Belcampo
    - +
    +4
  • De kunst begint pas, waar de waarheid ophoudt.
    Bron: Bevroren vuurwerk
    Belcampo
    - +
    +1
  • Sterven zonder nageslacht is al een dubbel sterven, maar een wereld achterlaten waarin je taal wordt uitgeroeid is het bitterste van alles.
    Bron: Bevroren vuurwerk (1962) Al zijn fantasieën
    Belcampo
    - +
     0
De beste Bevroren vuurwerk van Belcampo citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Belcampo

Belcampo (Naarden, 21 juli 1902 – Groningen, 2 januari 1990) was het pseudoniem van de Nederlandse schrijver Herman Pieter Schönfeld Wichers. "Belcampo" is de Italiaanse vertaling van zijn achternaam Schönfeld (= mooi veld).

In de jaren dertig ging hij op reis door Europa. De neerslag daarvan is De zwerftocht van Belcampo, een bundel verhalen die hij in 1938 uitgaf in eigen beheer.
In 1937 ging hij geneeskunde studeren en op 13 april 1949 legde hij het artsexamen af. Daarna was hij enige jaren huisarts in Bathmen en van 1953 tot 1967 studentenarts in Groningen.
Intussen was in 1946, Het grote gebeuren, verschenen, een novelle die zich afspeelt in Rijssen. Met enige ironie beschrijft hij de Apocalyps zoals die er volgens hem uit zal zien. Daarin zagen de Rijssenaren hun angsten uitgebeeld in legers van duivels en engelen die op de Dag des Oordeels de rekening komen vereffenen. Dit werd hem in het christelijke bastion niet in dank afgenomen.
Jaap Drupsteen bewerkte het verhaal op magisch-realistische wijze voor televisie. De uitzending op Oudejaarsavond 1975 was een groot succes.
Dochter Maartje Arian-Schönfeld Wichers beschreef haar herinneringen aan haar vader in 1996 in het literair tijdschrift Bzzlletin.

Bron Wikipedia