Citaten uit Das Landhaus am Rhein van Berthold Auerbach

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Het leven met anderen is goed, maar het leven met jezelf is beter.
  Origineel: Das Leben mit andern ist gut, aber das Leben mit sich selber ist besser.
  Bron: Das Landhaus am Rhein (1869)
  Berthold Auerbach
  - +
  +2
De beste Das Landhaus am Rhein van Berthold Auerbach citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Bekijk alle citaten van Berthold Auerbach

Trefwoorden in deze citaten:

Over Berthold Auerbach

Berthold Auerbach (28 februari 1812 - 8 februari 1882) was een Duits - Joodse dichter en schrijver. Hij was de grondlegger van de Duitse "tendensroman", waarin fictie wordt gebruikt als middel om de publieke opinie over sociale, politieke, morele en religieuze kwesties te beïnvloeden.

Als student in Heidelberg en onder het pseudoniem "Theobald Chauber", produceerde hij een biografie van Frederik de Grote (1834-1836). Een andere vroege publicatie was getiteld Das Judentum und die neueste Litteratur, en zou worden gevolgd door een reeks romans uit de Joodse geschiedenis. Maar echte bekendheid en populariteit kreeg hij na 1843, toen hij zich begon te bezighouden met het leven van het gewone volk, dat het onderwerp vormt van zijn bekendste werken.

Aan het einde van zijn leven raakte hij verbitterd door de groei van het Duitse antisemitisme. Hij stierf in Cannes kort voor zijn 70ste verjaardag.

Bron Wikipedia