Citaten uit Tausend Gedanken des Collaborators van Berthold Auerbach

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Een warme toewijding verwerft vrienden, een bescheiden houding houdt ze vast.
  Origineel: Warmherzige Hingebung erwirbt Freunde, maßvolle Haltung bewahrt sie.
  Bron: Tausend Gedanken des Collaborators (1875)
  Berthold Auerbach
  - +
  +4
 • Ik ben jong geweest, en thans ben ik oud; en ik heb tot dusver geen enkel onbetrouwbaar mens gekend, met wie het goed afliep.
  Origineel: Bin jung gewesen und alt geworden und habe nicht gesehen, daß ein unwahrer Mensch, das erstrebte gute Ende genommen.
  Bron: Tausend Gedanken des Collaborators (1875)
  Berthold Auerbach
  - +
  +2
 • Ontevredenheid is de bron van veel lijden, maar ook van alle vooruitgang in de levens van individuen en mensen.
  Origineel: Unbefriedigtheit ist die Quelle vieler Leiden, aber auch die alles Fortschritts im Leben des Einzelnen und der Völker.
  Bron: Tausend Gedanken des Collaborators (1875)
  Berthold Auerbach
  - +
  +2
De beste Tausend Gedanken des Collaborators van Berthold Auerbach citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Berthold Auerbach

Berthold Auerbach (28 februari 1812 - 8 februari 1882) was een Duits - Joodse dichter en schrijver. Hij was de grondlegger van de Duitse "tendensroman", waarin fictie wordt gebruikt als middel om de publieke opinie over sociale, politieke, morele en religieuze kwesties te beïnvloeden.

Als student in Heidelberg en onder het pseudoniem "Theobald Chauber", produceerde hij een biografie van Frederik de Grote (1834-1836). Een andere vroege publicatie was getiteld Das Judentum und die neueste Litteratur, en zou worden gevolgd door een reeks romans uit de Joodse geschiedenis. Maar echte bekendheid en populariteit kreeg hij na 1843, toen hij zich begon te bezighouden met het leven van het gewone volk, dat het onderwerp vormt van zijn bekendste werken.

Aan het einde van zijn leven raakte hij verbitterd door de groei van het Duitse antisemitisme. Hij stierf in Cannes kort voor zijn 70ste verjaardag.

Bron Wikipedia