Citaten uit Anthills of the Savannah van Chinua Achebe

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Het meest vreselijke aan macht is niet dat het absoluut corrumpeert, maar dat het mensen zo saai maakt, zo voorspelbaar.
  Origineel: The most awful thing about power is not that it corrupts absolutely but that it makes people so utterly boring, so predictable.
  Bron: Anthills of the Savannah (1988) p.56
  ― Chinua Achebe
  - +
  +4
 • Een boze man is altijd een domme man.
  Origineel: An angry man is always a stupid man.
  Bron: Anthills of the Savannah (1988) 27
  ― Chinua Achebe
  - +
  +1
 • Schrijvers geven geen doktersrecepten. Ze geven hoofdpijn!
  Origineel: Writers don't give prescriptions. They give headaches!
  Bron: Anthills of the Savannah (1988)
  ― Chinua Achebe
  - +
   0
De beste Anthills of the Savannah van Chinua Achebe citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Chinua Achebe

Chinua Achebe (Ogidi, Anambra 16 november 1930 – Boston, 21 maart 2013) was een Nigeriaanse romanschrijver en dichter.

Achebe wordt beschouwd als de vader van de Afrikaanse roman in het Engels en als een van de meest gewaardeerde schrijvers van de wereld.
Van zijn moderne Afrikaanse klassieker Things Fall Apart, die in 1958 werd gepubliceerd, zijn wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Het boek is in vijftig talen vertaald en staat op talrijke lijsten van belangrijke boeken, in onder andere Noorwegen (de Noorse Boekenclub), Engeland (The Guardian en The Observer), Amerika (de lijst Radcliff, de American Public Library) en Afrika (de Beste Boeken van Afrika van de 20e Eeuw).

Achebe was goed in het leggen van de vinger op de zere plek. In 1975 bekritiseerde hij in een lezing op Amherst de stereotypering in de roman Heart of Darkness van Joseph Conrad, waarbij hij en passant ook Albert Schweitzer in zijn kritiek betrok.
In 2012 opende hij in zijn boek There was a Country, A personal history of Biafra de discussie over de Biafra-oorlog, een burgeroorlog die Nigeria tussen 1967 en 1970 in zijn greep had.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Chinua Achebe

Trefwoorden in deze citaten: