Citaten uit Pijl van God van Chinua Achebe

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Welke muziek je ook op je trommel slaat, er is iemand die erop kan dansen.
  Origineel: Whatever music you beat on your drum there is somebody who can dance to it.
  Bron: Pijl van God (1986) 46
  Chinua Achebe
  - +
  +2
 • Een lafaard kan de grond bedekken met zijn woorden, maar als het tijd is om te vechten, rent hij weg.
  Origineel: A coward may cover the ground with his words but when the time comes to fight he runs away.
  Bron: Pijl van God (1986) 50
  Chinua Achebe
  - +
  +1
 • In de omgang met een man die denkt dat je een dwaas bent, is het soms goed om hem eraan te herinneren dat je weet wat hij weet, maar ervoor gekozen hebt om dwaas over te komen omwille van de vrede.
  Origineel: In dealing with a man who thinks you are a fool, it is good sometimes to remind him that you know what he knows but have chosen to appear foolish for the sake of peace.
  Bron: Pijl van God (1986) 86
  Chinua Achebe
  - +
   0
De beste Pijl van God van Chinua Achebe citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Chinua Achebe

Chinua Achebe (Ogidi, Anambra 16 november 1930 – Boston, 21 maart 2013) was een Nigeriaanse romanschrijver en dichter.

Achebe wordt beschouwd als de vader van de Afrikaanse roman in het Engels en als een van de meest gewaardeerde schrijvers van de wereld.
Van zijn moderne Afrikaanse klassieker Things Fall Apart, die in 1958 werd gepubliceerd, zijn wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Het boek is in vijftig talen vertaald en staat op talrijke lijsten van belangrijke boeken, in onder andere Noorwegen (de Noorse Boekenclub), Engeland (The Guardian en The Observer), Amerika (de lijst Radcliff, de American Public Library) en Afrika (de Beste Boeken van Afrika van de 20e Eeuw).

Achebe was goed in het leggen van de vinger op de zere plek. In 1975 bekritiseerde hij in een lezing op Amherst de stereotypering in de roman Heart of Darkness van Joseph Conrad, waarbij hij en passant ook Albert Schweitzer in zijn kritiek betrok.
In 2012 opende hij in zijn boek There was a Country, A personal history of Biafra de discussie over de Biafra-oorlog, een burgeroorlog die Nigeria tussen 1967 en 1970 in zijn greep had.

Bron Wikipedia