Citaten uit The Wishing Tree van Christopher Isherwood

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Het leven is niet zo slecht als je veel geluk hebt, een goede lichaamsbouw en niet te veel fantasie.
  Origineel: Life is not so bad if you have plenty of luck, a good physique, and not too much imagination.
  Bron: The Wishing Tree (1987)
  Christopher Isherwood
  - +
  +2
De beste The Wishing Tree van Christopher Isherwood citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Christopher Isherwood

Christopher William Bradshaw Isherwood (Wyberslegh Hall (Cheshire), 26 augustus 1904 – Santa Monica, 4 januari 1986) was een Brits-Amerikaans schrijver.

Isherwood volgde een opleiding aan het St. Edmund's, Surrey, waar hij kennismaakte met W.H. Auden. Op de Repton School ontmoette hij Edward Upward, met wie hij de rest van zijn leven goede vrienden bleef en samen de "Mortmere"-verhalen schreef. Na deze school te hebben afgemaakt ging hij studeren aan het Corpus Christi College in Cambridge, maar verliet in 1925 deze school zonder diploma.
Isherwood voelde zich aangetrokken tot mannen. Daarom vertrok hij in 1929 naar Berlijn, dat in die jaren bekend was om zijn seksuele vrijheid. In september 1931 stelde de dichter William Plomer Isherwood voor aan E.M. Forster, die lange tijd Isherwoods mentor zou zijn. In 1932 publiceerde Isherwood zijn tweede roman, The Memorial (1932). Dit verhaal was grotendeels gebaseerd op zijn eigen geschiedenis.
Isherwood stierf in 1986 in Santa Monica aan de gevolgen van prostaatkanker. Zijn leven en vooral zijn relatie met Bachardy dienden als basis voor de film Chris & Don: A Love Story.

Bron Wikipedia