Citaten uit Barcelona, Berlin, Amerika van Dietrich Bonhoeffer

Citaten 1 t/m 2 van 2.

  • De kracht van de mensen is het gebed.
    Origineel: Die Kraft des Menschen ist das Gebet.
    Bron: Barcelona, Berlin, Amerika p.544
    Dietrich Bonhoeffer
    - +
    +25
  • In het gebed is Christus, is God ons nabij.
    Origineel: Im Gebet ist Christus, ist Gott uns nahe.
    Bron: Barcelona, Berlin, Amerika
    Dietrich Bonhoeffer
    - +
    +21
De beste Barcelona, Berlin, Amerika van Dietrich Bonhoeffer citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Bekijk alle citaten van Dietrich Bonhoeffer

Trefwoorden in deze citaten:

Over Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer (Breslau, 4 februari 1906 - Flossenbürg, 9 april 1945) was een vooraanstaand Duits kerkleider, theoloog, verzetsstrijder tegen het nazisme en schrijver van christelijke boeken.

Bonhoeffer nam, als overtuigd monarchist en conservatief, deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler met als doel hem te doden. In 1939 vond Bonhoeffer aansluiting bij een geheime groep van hoge Abwehr-officieren die het naziregime omver wilde werpen en een deelvrede met de westelijke geallieerden wilde sluiten. Hij werd in april 1943 gearresteerd na de ontdekking dat er geld om joden te helpen ontsnappen naar Zwitserland, door hem bemiddeld was. Hij stond terecht voor hoogverraad. In de gevangenis schreef hij vele brieven. o.a. aan zijn verloofde Maria von Wedemeyer.
Na de mislukte aanslag van 20 juli 1944 kwam zijn betrokkenheid met de groep officieren aan het licht en werd hij ter dood veroordeeld. Tot de voltrekking van het vonnis werd hij in diverse gevangenissen en concentratiekampen ondergebracht, als laatste in Flossenbürg. Het vonnis werd pas op 9 april 1945 voltrokken, minder dan drie weken voordat de stad werd bevrijd. Zijn laatste woorden voordat hij werd opgehangen, waren: “Dit is het einde, voor mij het begin van het leven.”
In augustus 2000 verscheen de film, Agent of Grace, van Eric Till, gebaseerd op zijn leven.

Bron Wikipedia