Citaten uit Behind the scenes van Edward Franklin Albee III

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Veel mensen gaan liever slapend door het leven dan dat zij er voor wakker blijven.
  Origineel: People would rather sleep their way through life than stay awake for it.
  Bron: Behind the scenes
  ― Edward Franklin Albee III
  - +
  +8
 • Ik ben er niet zo zeker van dat auteurs gehouden zijn antwoorden te geven, en zeker niet op vragen die geen antwoord hebben.
  Origineel: I'm not sure that it's the responsibility of a writer to give answers, especially to questions that have no answers.
  Bron: Behind the scenes
  ― Edward Franklin Albee III
  - +
  -1
De beste Behind the scenes van Edward Franklin Albee III citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Edward Franklin Albee III

Edward Franklin Albee III ( 12 maart 1928 - 16 september 2016) was een Amerikaanse toneelschrijver bekend van werken zoals The Zoo Story (1958), The Sandbox (1959), Who's Afraid van Virginia Woolf? (1962), A Delicate Balance (1966) en Three Tall Women (1994). Drie van zijn toneelstukken wonnen de Pulitzerprijs voor drama, en twee van zijn andere werken wonnen de Tony Award voor Best Play.

Zijn werken worden vaak beschouwd als openhartige onderzoeken van de moderne toestand. Zijn vroege werken weerspiegelen een beheersing en veramerikanisering van het Theater van het Absurde dat zijn hoogtepunt vond in werken van Europese toneelschrijvers zoals Samuel Beckett, Eugène Ionesco en Jean Genet.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Edward Franklin Albee III

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs