Citaten uit Van christen tot anarchist van F. Domela Nieuwenhuis

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Overigens de ware vrijheid is verdraagzaamheid, is het verlenen van vrijheid aan anderen in de vaste overtuiging dat op den duur de vrijheid het meest zal winnen door de vrijheid.
  Bron: Van christen tot anarchist (1910)
  F. Domela Nieuwenhuis
  - +
  +5
 • Mijn slotsom van het leven is dat in de arbeid alles te vinden is wat een mens behoeft tot troost.
  Bron: Van christen tot anarchist (1910)
  F. Domela Nieuwenhuis
  - +
   0
De beste Van christen tot anarchist van F. Domela Nieuwenhuis citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over F. Domela Nieuwenhuis

Ferdinand Domela Nieuwenhuis (Amsterdam, 31 december 1846 – Hilversum, 18 november 1919) was een Nederlands socialistische politicus en later een sociaal-anarchist en antimilitarist.

Domela Nieuwenhuis geldt als een van de oprichters van de socialistische beweging in Nederland. Hij was in 1879 oprichter van het tijdschrift Recht voor Allen. Later, in 1898, was hij oprichter van het blad De Vrije Socialist.
Hij was populair door zijn optredens bij stakingen van ambachtslieden, maar ook bij die van de veenarbeiders. In veel arbeiderswoningen was een foto van hem te vinden.
Omdat hij in zijn leven ook opkwam voor de Friese veenarbeiders, kreeg hij de bijnaam Us Ferlosser. In Heerenveen bevindt zich het Domela Nieuwenhuismuseum, onderdeel van het Museum Willem van Haren.

Bron Wikipedia