• Francois Mitterrand Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren.
    Origineel: Un peuple sans mémoire n'est pas un peuple libre. Les dictatures commencent par effacer de l'histoire les faits qui les encombrent, par barrer l'accès au passé et, se croyant maîtresses des voies de l'avenir, musèlent toute pensée, toute parole rebelles.
    Bron: Toespraak 20 juni 1989
    Francois Mitterrand
    Frans staatsman 1916-1996
    Francois Mitterrand
    - +
    +8
Francois Mitterrand - Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren.
Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren. van : Francois Mitterrand
X
black-road forest hills-sunrise lake-forest plant-drops purple-flower rain-drops river-forest rood-blad rose-black sky-stars straat-stad z-love-children-sun z-love-geliefdes-zon z-love-hands-sun z-love-hands z-love-leaves z-love-parijs z-love-small-hearts z-love-zwanen

Lettergrootte:

20 px 24 px 28 px 32 px 40 px 48 px

Lettertype:

Arial TNR Verdana Courier New Comic Monospace

Kleur:

Wit Blauw Rood Geel Groen Zwart

Schaduw:

Geen Wit Zwart
black-road Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren.
- Francois Mitterrand Citaten.NET