Citaten uit Zur Wohnungsfrage van Friedrich Engels

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Zodra de productieve kracht van de menselijke arbeid zich tot deze hoogte heeft ontwikkeld, verdwijnt elk voorwendsel voor het bestaan ??van een heersende klasse.
  Origineel: Sobald die Produktionskraft der menschlichen Arbeit sich bis auf diesen Höhegrad entwickelt hat, verschwindet jeder Vorwand für den Bestand einer herrschenden Klasse.
  Bron: Zur Wohnungsfrage (1872) 1
  ― Friedrich Engels
  - +
   0
De beste Zur Wohnungsfrage van Friedrich Engels citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Friedrich Engels

Friedrich Engels (Barmen (Wuppertal), 28 november 1820 - Londen, 5 augustus 1895) was een Duits industrieel, sociaal wetenschapper, auteur, politiek theoreticus, filosoof en stichter van de marxistische theorie samen met Karl Marx.

In 1845 publiceerde hij De Toestand van de Arbeidersklasse in Engeland, gebaseerd op persoonlijke waarnemingen en onderzoek. In 1848 was hij mede-auteur van Het Communistisch Manifest samen met Karl Marx, en later steunde hij Marx financieel om onderzoek te doen en Het Kapitaal te schrijven.
Na Marx' dood bewerkte hij het tweede en derde deel. Bovendien organiseerde Engels Marx' nota's over de "Theorieën over de Meerwaarde" en dit werd later gepubliceerd als het "vierde deel" van Het Kapitaal.

Hij heeft echter ook veel bijgedragen aan het feminisme waarbij hij zegt dat het concept van een monogaam huwelijk te maken heeft met de economische omstandigheden van de menselijke ontwikkeling. In zijn boek 'De oorsprong van het gezin' legt hij een verband tussen de economische en politieke ontwikkelingen en de organisatie van de opvoeding en de seksualiteit vanaf de oertijd tot aan de negentiende eeuw.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Friedrich Engels

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs