Citaten uit De spiegel van Hieronymus van Alphen

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Die telkens in de spiegel kijkt, en zich met schoonheid vleit, beseft de ware schoonheid niet maar jaagt naar ijdelheid.
  Bron: De spiegel
  ― Hieronymus van Alphen
  - +
  +5
 • Dit glas maakt trots of geeft ons pijn.
  Bron: De spiegel
  ― Hieronymus van Alphen
  - +
  +1
De beste De spiegel van Hieronymus van Alphen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Hieronymus van Alphen

Hieronymus van Alphen (Gouda, 8 augustus 1746 — Den Haag, 2 april 1803) is bekend als dichter, en dan vooral door zijn gedichten voor kinderen. In totaal heeft Van Alphen slechts 66 gedichten voor kinderen geschreven. Hij schreef hoofdzakelijk vrome poëzie voor volwassenen en kunsttheoretische en religieuze beschouwingen.

Van Alphen schreef voor zijn kinderen drie dichtbundels. Deze bundels werden een groot succes, zijn tientallen malen herdrukt en zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Fries en Maleis. Uit de gedichten van Van Alphen spreekt een voor die tijd moderne visie op het kind (naar ideeën van de Verlichting). Hij beschouwde het kind als een onbeschreven blad, dat deugden als gehoorzaamheid, eerbied voor de ouders en voor God en bescheidenheid aangeleerd kon worden. Hij vond ook dat kinderen spelenderwijs moesten kunnen leren.
Naar hem is de Hieronymus van Alphen Prijs genoemd.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Hieronymus van Alphen

Trefwoorden in deze citaten: