Citaten uit Persuasion van Jane Austen

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Als de pijn voorbij is, wordt de herinnering eraan vaak een plezier.
  Origineel: When pain is over, the remembrance of it often becomes a pleasure.
  Bron: Persuasion ch.20
  ― Jane Austen
  - +
  +4
 • Liederen en spreekwoorden hebben het allemaal over de vrouwelijke wispelturigheid. Maar misschien zul je zeggen, deze zijn allemaal door mannen geschreven.
  Origineel: Songs and proverbs, all talk of woman's fickleness. But perhaps you will say, these were all written by men.
  Bron: Persuasion p.89
  ― Jane Austen
  - +
  +3
 • Het is niet zo dat men minder van een plaats houdt omdat men daar heeft geleden, tenzij het allemaal lijden is geweest, niets dan lijden.
  Origineel: One does not love a place the less for having suffered in it, unless it has been all suffering, nothing but suffering.
  Bron: Persuasion (1817)
  ― Jane Austen
  - +
   0
De beste Persuasion van Jane Austen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Ze schreef (en herschreef) drie grote romans en begon aan een vierde. Van 1811 tot 1816 bereikte ze succes als schrijfster met de romans Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) en Emma (1816). Ze schreef nog twee romans, Northanger Abbey en Persuasion; deze werden postuum gepubliceerd in 1818. Eén roman bleef onvoltooid omdat ze stierf voordat ze deze kon afronden; deze laatste kreeg uiteindelijk de titel Sanditon.

Austens werken vormen een kritische reactie op de sentimentele romans, een literair genre dat in de tweede helft van de achttiende eeuw erg populair was. Haar boeken vormen een onderdeel van de overgang naar het negentiende-eeuwse realisme.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Jane Austen

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs