Citaten uit Sense and Sensibility van Jane Austen

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Wanneer zo vele uren besteed zijn aan het mezelf overtuigen dat ik correct ben, is er dan niet een reden om ongerust te zijn dat ik onjuist ben?
  Origineel: Where so many hours have been spent in convincing myself that I am right, is there not some reason to fear I may be wrong?
  Bron: Sense and Sensibility p.152
  ― Jane Austen
  - +
  +4
 • Zo nu en dan heb ik mijn gevoelens voor mezelf gehouden, omdat ik niet een taal kon vinden waarin ik ze kon beschrijven.
  Origineel: Sometimes I have kept my feelings to myself, because I could find no language to describe them in.
  Bron: Sense and Sensibility p.83
  ― Jane Austen
  - +
  +2
 • Bedenk dat wanneer geld eenmaal uitgegeven is, het nooit kan terugkeren.
  Origineel: Consider, that when the money is once parted with, it never can return.
  Bron: Sense and Sensibility ch.2
  ― Jane Austen
  - +
  +1
 • Het is niet wat we zeggen of denken dat ons definieert, maar wat we doen.
  Origineel: It isn't what we say or think that defines us, but what we do.
  Bron: Sense and Sensibility (1811)
  ― Jane Austen
  - +
  +1
 • Ik wens, net zo goed als iedereen, volkomen gelukkig te zijn; maar, net zoals iedereen, moet het op mijn eigen manier zijn.
  Origineel: I wish, as well as everybody else, to be perfectly happy; but, like everybody else, it must be in my own way.
  Bron: Sense and Sensibility p.60
  ― Jane Austen
  - +
   0
De beste Sense and Sensibility van Jane Austen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Ze schreef (en herschreef) drie grote romans en begon aan een vierde. Van 1811 tot 1816 bereikte ze succes als schrijfster met de romans Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) en Emma (1816). Ze schreef nog twee romans, Northanger Abbey en Persuasion; deze werden postuum gepubliceerd in 1818. Eén roman bleef onvoltooid omdat ze stierf voordat ze deze kon afronden; deze laatste kreeg uiteindelijk de titel Sanditon.

Austens werken vormen een kritische reactie op de sentimentele romans, een literair genre dat in de tweede helft van de achttiende eeuw erg populair was. Haar boeken vormen een onderdeel van de overgang naar het negentiende-eeuwse realisme.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Jane Austen

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs