Citaten uit The Collected Short Stories van Jean Rhys

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • De eeuwige drang om mooi te willen zijn en de wens bemind te worden, dat is de echte vloek van Eva.
  Origineel: The perpetual hunger to be beautiful and that thirst to be loved which is the real curse of Eve.
  Bron: The Collected Short Stories (1987) The Left Bank
  Jean Rhys
  - +
   0
 • Het lijdt geen twijfel dat op een frisse, blauwe ochtend weglopen erg opwindend kan zijn.
  Origineel: There is no doubt that running away on a fresh, blue morning can be exhilarating.
  Bron: The Collected Short Stories (1987) The Left Bank
  Jean Rhys
  - +
   0
De beste The Collected Short Stories van Jean Rhys citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Jean Rhys

Jean Rhys, pseudoniem van Ella Gwendolen Rees Williams (Roseau (Dominica), 24 augustus 1890 – Exeter, 14 mei 1979) was een deels Britse, deels Caraïbische schrijfster van verhalen en romans.
Rhys was de dochter van een moeder van gemengd creools-Schotse afkomst en een arts uit Wales. Ze groeide op in Dominica, een eiland in de Caraïbische Zee.

Internationaal brak Rhys door met Wide Sargasso Sea (1966), dat is geschreven als de voorgeschiedenis van Brontës Jane Eyre. Het boek corrigeert het bijna karikaturale beeld van hoofdpersoon Rochester, met zijn mannelijke trots en onbegrip voor de West-Indische sensualiteit. Hij vervreemdt van zijn vrouw en al wat haar eigen is en veroorzaakt zo een identiteitscrisis bij haar. Rhys stelt daarmee de personages uit Jane Eyre psychologisch in een ander licht.
Dankzij Wide Sargasso Sea werd Jean Rhys kort voor haar dood benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. De roman werd in 1993 verfilmd door de Australische regisseur John Duigan. In 1999 werd het boek verkozen in de Modern Library’s lijst van 100 beste Engelstalige romans uit de 20e eeuw.

Bron Wikipedia