Citaten uit Praten als ambacht van Jeroen Brouwers

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Wie het huwelijk heeft uitgevonden, verdient het om alsnog gefusilleerd te worden.
  Bron: Praten als ambacht (2005)
  ― Jeroen Brouwers
  - +
  +12
 • De meeste huwelijken kun je omschrijven als een soort maatschap, een bedrijf, een firma: zolang we elkaar de hersens niet inslaan, houden we het vol.
  Bron: Praten als ambacht (2005)
  ― Jeroen Brouwers
  - +
  +3
De beste Praten als ambacht van Jeroen Brouwers citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Jeroen Brouwers

Jeroen Godfried Maria Brouwers (Batavia, 30 april 1940) is een Nederlandse journalist, schrijver en essayist.

Geboren in het huidige Jakarta in 1940, belandde hij na de Japanse invasie belandde met zijn grootmoeder, zijn moeder en zus in een jappenkamp. Na de oorlog werd het gezin herenigd en kwam naar Nederland. Hij schreef in 1981 over deze Japanse bezetting van Indonesië een boek, Bezonken rood. Zijn jeugd in Indonesië speelt ook een rol in zijn romans, Het verzonkene en De zondvloed. Deze drie romans zijn later in één band uitgebracht.

Jeroen Brouwers staat bekend als de enfant terrible van de Nederlandse literatuur, maar bovenal is hij een buitengewoon stilist. Gedurende zijn schrijfcarrière, die al meer dan een halve eeuw beslaat, heeft hij een omvangrijk oeuvre bij elkaar geschreven dat zowat ieder literair genre bevat.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Jeroen Brouwers

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs