Citaten uit De boterhammen van de bakkerin van Johan Anthierens

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Je zit tegenwoordig vaster in het verkeer dan in de gevangenis.
  Bron: De boterhammen van de bakkerin (1980)
  ― Johan Anthierens
  - +
  +30
 • Sommigen zijn linkshandig, anderen rechtshandig, ik onhandig.
  Bron: De boterhammen van de bakkerin (1980)
  ― Johan Anthierens
  - +
  +25
 • Gelukkig is er een keerzijde aan de keerzijde van de medaille.
  Bron: De boterhammen van de bakkerin (1980)
  ― Johan Anthierens
  - +
  +4
De beste De boterhammen van de bakkerin van Johan Anthierens citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Johan Anthierens

Johan Anthierens (Machelen, 22 augustus 1937 — Dilbeek, 20 maart 2000) was een Vlaams journalist, columnist, publicist, schrijver en satiricus.

Hij werd berucht in Vlaanderen met zijn scherpe, geëngageerde en controversiële columns en meningen, waarvoor hij evenveel bewondering als kritiek te verwerken kreeg. Hij publiceerde onder meer in Knack en richtte het slechts twee jaar bestaande satirische blad De Zwijger op.

Bij het grote publiek werd hij bekend via zijn televisieoptredens, onder meer in de Wies Andersen Show en Noord-Zuid. Hij werd weleens een enfant terrible genoemd, een term die hem zelf stoorde. Anthierens noemde 'ergernis' zijn 'eerste natuur' en het inspireerde hem tot veel van zijn stukken en meningen.

In een barokke stijl schopte hij genadeloos tegen allerlei heilige huisjes, zoals de monarchie, de Kerk, het establishment en het taboe omtrent het inkomen en de emolumenten van zijn gasten in praatprogramma's. Samen met Louis De Lentdecker en Maurice De Wilde vormde hij de Grote Drie van de Vlaamse kritische journalistiek.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Johan Anthierens

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs