Citaten uit A prayer for Owen Meany van John Irving

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Er is niets zo eng als de toekomst.
  Origineel: There's nothing as scary as the future.
  Bron: A prayer for Owen Meany (1989) 209
  John Irving
  - +
  +1
 • Ik heb geleerd dat de gevolgen van onze acties in het verleden altijd interessant zijn; Ik heb geleerd het heden te zien met een toekomstgericht oog.
  Origineel: I have learned that the consequences of our past actions are always interesting; I have learned to view the present with a forward-looking eye.
  Bron: A prayer for Owen Meany (1989)
  John Irving
  - +
  +1
 • Pas op voor mensen die zichzelf religieus noemen; zorg ervoor dat je weet wat ze bedoelen - zorg ervoor dat ze weten wat ze bedoelen!
  Origineel: Watch out for people who call themselves religious; make sure you know what they mean - make sure they know what they mean!
  Bron: A prayer for Owen Meany (1989)
  John Irving
  - +
  +1
 • We verzinnen waar we van houden en waar we bang voor zijn.
  Origineel: We invent what we love and what we fear.
  Bron: A prayer for Owen Meany (1989)
  John Irving
  - +
  -1
De beste A prayer for Owen Meany van John Irving citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over John Irving

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp.

Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

In 1981 kreeg John Irving een pakje met brieven die zijn moeder en vader hadden uitgewisseld en krantenknipsels over zijn heroïsche avonturen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Irving gebruikte die brieven en knipsels voor zijn boek De regels van het ciderhuis en modelleerde het personage Wally Worthington naar zijn vader.
De meeste hoofdpersonen uit het oeuvre van Irving zijn mensen zonder of op zoek naar hun biologische moeder of vader. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Bron Wikipedia