Citaten uit In One Person van John Irving

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Je kunt veel van je geliefden leren, maar - voor het grootste deel - kun je je vrienden langer houden en leer je meer van hen.
  Origineel: You can learn a lot from your lovers, but-for the most part-you get to keep your friends longer, and you learn more from them.
  Bron: In One Person (2012) 116
  John Irving
  - +
   0
 • Mijn lieve jongen, geef me alsjeblieft geen etiket, maak me geen categorie voordat je me leert kennen!
  Origineel: My dear boy, please don’t put a label on me—don’t make me a category before you get to know me!
  Bron: In One Person (2012) 189
  John Irving
  - +
   0
 • Onze herinnering is een monster; jij vergeet het - hij niet.
  Origineel: Our memory is a monster; you forget it - it does not.
  Bron: In One Person (2012) 260
  John Irving
  - +
   0
De beste In One Person van John Irving citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over John Irving

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp.

Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

In 1981 kreeg John Irving een pakje met brieven die zijn moeder en vader hadden uitgewisseld en krantenknipsels over zijn heroïsche avonturen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Irving gebruikte die brieven en knipsels voor zijn boek De regels van het ciderhuis en modelleerde het personage Wally Worthington naar zijn vader.
De meeste hoofdpersonen uit het oeuvre van Irving zijn mensen zonder of op zoek naar hun biologische moeder of vader. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Bron Wikipedia