Citaten uit Trying to Save Piggy Sneed van John Irving

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Net als veel succesvolle mensen maakte hij goed gebruik van teleurstellingen - reageerde op hen met energie, met bijna waanzinnige activiteit, in plaats van ze te herstellen.
  Origineel: Like many successful people he made good use of disappointments - responding to them with energy, with near-frenzied activity, rather than needing to recover from them.
  Bron: Trying to Save Piggy Sneed (1996) 248
  John Irving
  - +
  +1
 • We moeten vaak onze prioriteiten uit het oog verliezen om ze te zien.
  Origineel: We often need to lose sight of our priorities in order to see them.
  Bron: Trying to Save Piggy Sneed (1996) 340
  John Irving
  - +
  +1
 • De helft van mijn leven is een vorm van correctie.
  Origineel: Half my life is an act of revision.
  Bron: Trying to Save Piggy Sneed (1996) 14
  John Irving
  - +
   0
 • We zullen er vaak alles aan doen om te doen alsof er niets in ons opkomt.
  Origineel: We will often do anything to pretend that nothing is on our minds.
  Bron: Trying to Save Piggy Sneed (1996) 330
  John Irving
  - +
   0
De beste Trying to Save Piggy Sneed van John Irving citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over John Irving

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp.

Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

In 1981 kreeg John Irving een pakje met brieven die zijn moeder en vader hadden uitgewisseld en krantenknipsels over zijn heroïsche avonturen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Irving gebruikte die brieven en knipsels voor zijn boek De regels van het ciderhuis en modelleerde het personage Wally Worthington naar zijn vader.
De meeste hoofdpersonen uit het oeuvre van Irving zijn mensen zonder of op zoek naar hun biologische moeder of vader. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Bron Wikipedia