Citaten uit El Aleph van Jorge Luis Borges

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Voor een godsdienst sterven is makkelijker dan ernaar te leven.
  Origineel: Morir por una religión es más simple que vivirla con plenitud.
  Bron: El Aleph Deutsches Requiem
  Jorge Luis Borges
  - +
  +37
 • Alle talen bestaan uit een alfabet van symbolen waarvan de oefening een verleden veronderstelt die de gesprekspartners delen.
  Origineel: Todo lenguaje es un alfabeto de símbolos cuyo ejercicio presupone un pasado que los interlocutores comparten.
  Bron: El Aleph p.163
  Jorge Luis Borges
  - +
   0
 • Een beroemd dichter is niet zozeer een uitvinder, eerder een ontdekker.
  Origineel: Un famoso poeta es menos inventor que descubridor
  Bron: El Aleph La busca de Averroes
  Jorge Luis Borges
  - +
   0
 • Moge de hemel bestaan, zelfs als onze plaats de hel is.
  Origineel: Que el cielo exista, aunque nuestro lugar sea el infierno.
  Bron: El Aleph Deutsches Requiem
  Jorge Luis Borges
  - +
   0
De beste El Aleph van Jorge Luis Borges citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Jorge Luis Borges

Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo (Buenos Aires, 24 augustus 1899 – Genève, 14 juni 1986) was een Argentijns dichter, essayist en schrijver van korte verhalen. Hij wordt gerekend tot de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa noemde hem 'de grootste Spaanstalige schrijver sinds Cervantes'.

Zijn werk is van bepalende invloed geweest op de opkomst van de Latijns-Amerikaanse literatuur in de tweede helft van de twintigste eeuw. Borges, die nooit een roman schreef, is beroemd geworden door zijn fantastische verhalen. Hij laat in zijn verhalen met name de impact zien van grootse ideeën op de mens en kleine gebeurtenissen: de visie van een persoon die de oneindigheid voor de eerste en enige keer ziet. Daarbij houdt hij ervan tussen de regels door te lezen, verborgen verbanden te leggen en de immense, soms vreselijke implicaties ervan te doorzien. Er is voortdurend verwondering over het potentieel van de mens en het universum.

In de jaren zeventig en tachtig steeg de roem van Borges tot wereldwijde proporties. Hij ontving een aantal eredoctoraten en de nationale literatuurprijs van de Universiteit van Cuyo. In 1971 ontving hij ook de Jeruzalemprijs voor de vrijheid van het individu in de maatschappij. De Nobelprijs voor Literatuur heeft hij tot zijn ongenoegen nooit ontvangen, naar wel gesuggereerd werd vanwege zijn conservatieve opvattingen.

Bron Wikipedia