Citaten uit The Remains of the Day van Kazuo Ishiguro

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Wat krijgen we er tenslotte voor terug als we altijd maar terugkijken en onszelf de schuld geven als onze levens niet helemaal zijn geëindigd zoals we eigenlijk gewenst hadden?
  Origineel: After all, what can we ever gain in forever looking back and blaming ourselves if our lives have not turned out quite as we might have wished?
  Bron: The Remains of the Day (2009) 244
  Kazuo Ishiguro
  - +
  +3
 • Wat van belang is, is de kalmte van schoonheid, het gevoel van terughoudendheid. Het is alsof het land weet van zijn eigen schoonheid, zijn eigen grootsheid, en voelt het niet nodig om het te schreeuwen.
  Origineel: What is pertinent is the calmness of beauty, its sense of restraint. It is as though the land knows of its own beauty, its own greatness, and feels no need to shout it.
  Bron: The Remains of the Day (2009) 23
  Kazuo Ishiguro
  - +
  +1
De beste The Remains of the Day van Kazuo Ishiguro citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro - roepnaam Ish of Ishy (Nagasaki, 8 november 1954) is een Japans-Engels auteur.
Hoewel Ishiguro in Japan werd geboren, groeide hij vanaf zijn vijfde op in Guildford. In Engeland haalde hij in 1978 zijn bachelorgraad aan de Universiteit van Kent en twee jaar later een master creatief schrijven aan de University of East Anglia in Norwich.
In 1998 kreeg hij de Chevalier de l'Ordre des arts et des lettres uitgereikt door het Franse Ministerie van Cultuur. In 2017 won hij de Nobelprijs voor Literatuur. De jury loofde met name zijn emotionele kracht. Men kende Ishiguro de prijs toe voor zijn 'krachtige, emotionele romans, waarin hij de afgrond toont die achter ons ingebeeld gevoel van verbondenheid met de wereld schuilgaat.

Bron Wikipedia