Citaten uit Grimmige sprookjes van Louis Paul Boon

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Mijn zoon, zei de slotenmaker bedroefd, gij zult nog vieze winden laten.
  Bron: Grimmige Sprookjes
  Louis Paul Boon
  - +
  +5
 • Zo ziet men ook jonge rozen openvallen terwijl men vreest dat het hart der bloem het al te naakt gaat hebben.
  Bron: Grimmige Sprookjes
  Louis Paul Boon
  - +
   0
 • Er kwamen nog andere (uren) daarna, en steeds minder begon zij aan een paradijsvogel te gelijken, en steeds meer aan een wijf zoals haar moeder er een was.
  Bron: Grimmige sprookjes (1957)
  Louis Paul Boon
  - +
  -1
De beste Grimmige sprookjes van Louis Paul Boon citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Louis Paul Boon

Vlaams schrijver. Boon werd geboren te Aalst op 15 maart 1920. Hij werd aanvankelijk opgeleid tot autoschilder. Hij werkte dan ook vanaf zijn 14 jaar in het schildersbedrijf van zijn vader. In zijn vrije tijd bezocht hij echter de Academie voor Beeldende Kunst. Hij schreef In 1939 zijn eerste roman "Het brood onzer tranen". Hij was toen ook reeds politiek actief. Hij behoorde tot de "Daensisten", een christelijk-socialistische splinterpartij. Tijdens de tweede wereldoorlog was hij werkloos en trachtte hij wat te verdienen als huisschilder. Na de oorlog werd hij lid van de communistische partij en journalist-kunstredacteur bij "De Rode Vaan" en redactiesecretaris bij "Front". Later werd hij redacteur bij de socialistische krant "Vooruit". In "Mijn kleine oorlog" uit 1946 stelt hij zijn oorlogsherinneringen te boek. Louis Paul Boon was een sterk maaschappelijk geëngageerd iemand die zich uitte als voorvechter van de arbeidersklasse. In vele werken stelde hij de sociale wantoestanden aan de kaak. De schrijver ontving in 1967 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. Op 10 mei 1979 overlijdt Louis Paul Boon in zijn woning te Erembodegem. Tot zijn omvangrijke oeuvre behoren onder andere: ‘Vergeten straat’, ‘De Kapellekensbaan’, ‘De paradijsvogel’ en ‘Het Geuzenboek’. Zijn werk werd vele malen bekroond. Hij kreeg in 1967 de Constantijn Huygensprijs.