Citaten uit The Blind Assassin van Margaret Atwood

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Verlies je geduld en je verliest het gevecht.
  Origineel: Lose your temper and you lose the fight.
  Bron: The Blind Assassin (2007) 265
  Margaret Atwood
  - +
  +26
 • Er waren veel goden. Goden komen altijd van pas, ze rechtvaardigen bijna alles.
  Origineel: There were a lot of gods. Gods always come in handy, they justify almost anything.
  Bron: The Blind Assassin (2007) 27
  Margaret Atwood
  - +
  +1
 • Tast was er vóór het zien, vóór het spreken. Het is de eerste en de laatste taal en het vertelt altijd de waarheid.
  Origineel: Touch comes before sight, before speech. It is the first language and the last, and it always tells the truth.
  Bron: The Blind Assassin (2007) 256
  Margaret Atwood
  - +
  +1
De beste The Blind Assassin van Margaret Atwood citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Margaret Atwood

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Margaret Atwood heeft boeken geschreven met veel verschillende thema's en in verschillende genres en tradities. Ze wordt vaak beschreven als een feministisch schrijver, en seksevraagstukken komen prominent voor in haar werk. Haar werk concentreert zich onder andere ook op de identiteit van Canada, de relaties tussen Canada en de Verenigde Staten en Europa, mensenrechten, milieuvraagstukken, de voorstelling van het vrouwelijk lichaam in kunst en de relatie van vrouwen met elkaar en tegenover mannen.

Haar bekendste kritische werk is de gids Survival: A Thematic Guide to Canadian Literature (1972), waarvan wordt gezegd dat die een hernieuwde interesse in Canadese literatuur teweeg zou hebben gebracht.

Ze werd gekozen als Senior Fellow van Massey College aan de Universiteit van Toronto, en ze heeft vele eredoctoraten (o.a. van Oxford University, Cambridge University en de Sorbonne). Ze werd in 2001 toegevoegd in de Canada's Walk of Fame. In 2017 werden de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel en de Tsjechische Frans Kafkaprijs aan haar toegekend.

Bron Wikipedia