Citaten uit The Handmaid's Tale van Margaret Atwood

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Mensen zullen alles doen in plaats van toegeven dat hun leven geen betekenis heeft.
  Origineel: People will do anything rather than admit that their lives have no meaning.
  Bron: The Handmaid's Tale (1986) 332
  ― Margaret Atwood
  - +
  +5
 • Er is altijd iets wat de onderzoekende geest bezig houdt.
  Origineel: There's always something to occupy the inquiring mind.
  Bron: The Handmaid's Tale (1986) 221
  ― Margaret Atwood
  - +
  +1
 • Je kunt alleen helder denken met je kleren aan.
  Origineel: You can think clearly only with your clothes on.
  Bron: The Handmaid's Tale (1986) 143
  ― Margaret Atwood
  - +
  +1
De beste The Handmaid's Tale van Margaret Atwood citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Margaret Atwood

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Margaret Atwood heeft boeken geschreven met veel verschillende thema's en in verschillende genres en tradities. Ze wordt vaak beschreven als een feministisch schrijver, en seksevraagstukken komen prominent voor in haar werk. Haar werk concentreert zich onder andere ook op de identiteit van Canada, de relaties tussen Canada en de Verenigde Staten en Europa, mensenrechten, milieuvraagstukken, de voorstelling van het vrouwelijk lichaam in kunst en de relatie van vrouwen met elkaar en tegenover mannen.

Haar bekendste kritische werk is de gids Survival: A Thematic Guide to Canadian Literature (1972), waarvan wordt gezegd dat die een hernieuwde interesse in Canadese literatuur teweeg zou hebben gebracht.

Ze werd gekozen als Senior Fellow van Massey College aan de Universiteit van Toronto, en ze heeft vele eredoctoraten (o.a. van Oxford University, Cambridge University en de Sorbonne). Ze werd in 2001 toegevoegd in de Canada's Walk of Fame. In 2017 werden de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel en de Tsjechische Frans Kafkaprijs aan haar toegekend.

Uit Wikipedia

Bekijk alle citaten van Margaret Atwood

Trefwoorden in deze citaten:

Vergelijkbare auteurs