Citaten uit Geld: afscheidsbrief van een zelfmoordenaar van Martin Amis

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Misschien zijn er andere delen van mijn leven die inhoud zouden krijgen, schaduw zouden krijgen, als ik maar meer zou lezen en minder aan geld zou denken.
  Origineel: Perhaps there are other bits of my life that would take on content, take on shadow, if only I read more and thought less about money.
  Bron: Geld: afscheidsbrief van een zelfmoordenaar
  Martin Amis
  - +
   0
 • Verslavingen komen soms van pas: je moet er tenminste voor uit je bed komen.
  Origineel: Addictions do come in handy sometimes: at least you have to get out of bed for them.
  Bron: Geld: afscheidsbrief van een zelfmoordenaar
  Martin Amis
  - +
   0
 • Men kan de tijd op verschillende manieren doden, maar het hangt altijd af van het soort tijd dat men doodt: sommige tijd kan men niet niet doden, het is onsterfelijk.
  Origineel: You can kill time in a number of ways but it always depends on the kind of time you're fighting: some time is unkillable, immortal.
  Bron: Geld: afscheidsbrief van een zelfmoordenaar p.243
  Martin Amis
  - +
  -2
De beste Geld: afscheidsbrief van een zelfmoordenaar van Martin Amis citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Martin Amis

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949, Florida, 19 Juni 2023) was een Britse schrijver.
Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.
Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld.
Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.
Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.
Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.
Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neologistische etiket 'Blitcon' (= British Literary Neocon) opgeleverd; dit etiket deelt hij met twee andere prominente literaire figuren van zijn generatie, Ian McEwan en Salman Rushdie.

Bron Wikipedia