Citaten uit Le double jardin van Maurice Maeterlinck

Citaten 1 t/m 1 van 1.

 • Als waarschijnlijk niemand uw waarheid zal begrijpen, kunt ge haar beter voor u houden.
  Origineel: S'il est incertain que la vérité que vous allez dire soit comprise, taisez-la.
  Bron: Le double jardin (1904)
  Maurice Maeterlinck
  - +
  +8
De beste Le double jardin van Maurice Maeterlinck citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Over Maurice Maeterlinck

Maurice Polydore Marie Bernard Maeterlinck (Gent, 29 augustus 1862 – Nice, 6 mei 1949) was een Belgisch dichter, toneelauteur, essayist en vertaler.

Hij schreef zijn werk in het Frans en ontving in 1911 de Nobelprijs voor Literatuur. Als dichter van het symbolisme nam Maeterlinck een belangrijke plaats in de Europese literatuur in. Als avant-gardist brak hij met de traditie van het realisme en probeerde hij de werkelijkheid te vatten met symbolen en metaforen, waardoor hij het symbolisme op slag een eigen theater schonk. Daarmee was hij een voorloper van het 20ste-eeuwse theater, met figuren als Samuel Beckett. Het werk van Maeterlinck zelf doorstond de tand des tijds niet goed, maar hij inspireerde wel tijdloze schrijvers als Rainer Maria Rilke.

In 1920 werd Maeterlinck verkozen tot lid van de pas opgerichte Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique.

Bron Wikipedia