Citaten met aangenaam

 • De oorlog is aangenaam voor wie hem niet kent.
 • Het hoogste goed is praktisch verstand. Daarom is praktisch verstand zelfs waardevoller dan de filosofie. Uit dit verstand vloeien de andere deugden van nature voort, en het leert ons dat het niet mogelijk is om aangenaam te leven zonder verstandig en goed en rechtvaardig te leven, en evenmin om ver
 • Kritiek is misschien niet aangenaam, maar het is nodig. Het vervult dezelfde functie als pijn in het menselijk lichaam. Het vraagt aandacht voor de ontwikkeling van een ongezonde toestand.
 • Ontroering is een aangenaam gevoel, meeslepend als marsmuziek.
 • Het doel van het onderwijs kan nooit zijn de domheid te bestrijden - dat zou onbegonnen werk zijn - maar haar aangenaam te camoufleren.
 • In mijn ganse leven heb ik slechts tien of twaalf mensen gekend, met wie het aangenaam was te spreken: die zich hielden aan het onderwerp, niet in herhalingen traden, niet over zichzelf spraken, niet naar hun eigen woorden luisterden, te beschaafd waren om zich in gemeenplaatsen te verliezen, en die
 • Er is niets aangenaam aan degenen die we niet leuk vinden.
 • Wat je over jezelf ontdekte bij het opvoeden van kinderen was niet altijd aangenaam of aantrekkelijk.
 • Ziekte maakt gezondheid aangenaam en goed; hetzelfde geldt voor honger en bevrediging, en voor vermoeidheid en rust.
 • Ik weet eerlijk gezegd niet waarom de mens zoveel van het leven houdt. Wat is er zo aangenaam aan deze saaie opeenvolging van nachten en dagen, winter en lente?
+7

Citaten 1 t/m 10 van 40.

 • Erasmus De oorlog is aangenaam voor wie hem niet kent.
  Origineel: Dulce bellum inexpertis.
  Bron: Adagia
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +73
 • Maxim Gorki Als werken aangenaam is, is het leven vreugdevol. Als werken een plicht is, is het leven slavernij.
  Maxim Gorki
  Russisch schrijver (1868 - 1936)
  - +
  +35
 • William Shakespeare Wanneer hij sterft, neem hem dan en snij hem dan in kleine sterretjes en dan zal hij het aangezicht van de hemel zo aangenaam maken dat iedereen verliefd zal worden op de nacht.
  Origineel: And when he shall die, Take him and cut him out in little stars, And he will make the face of Heaven so fine That all the world will be in love with night.
  Bron: Romeo and Juliet (1595) Act III, sc ii
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter (1564 - 1616)
  - +
  +25
 • Epicurus Het hoogste goed is praktisch verstand. Daarom is praktisch verstand zelfs waardevoller dan de filosofie. Uit dit verstand vloeien de andere deugden van nature voort, en het leert ons dat het niet mogelijk is om aangenaam te leven zonder verstandig en goed en rechtvaardig te leven, en evenmin om verstandig en goed en rechtvaardig te leven zonder aangenaam te leven. De deugden horen immers van nature bij het aangename leven en het aangename leven is met de deugden onlosmakelijk verbonden.
  Epicurus
  Grieks filosoof (341 v. Chr. - 270 v. Chr.)
  - +
  +22
 • Orson Welles Het is aangenaam geld te hebben, want dat stelt ons in staat, de vorm van miserie uit te kiezen die ons het beste schikt.
  Orson Welles
  Amerikaans filmmaker (1915 - 1985)
  - +
  +21
 • Winston Churchill Kritiek is misschien niet aangenaam, maar het is nodig. Het vervult dezelfde functie als pijn in het menselijk lichaam. Het vraagt aandacht voor de ontwikkeling van een ongezonde toestand.
  Origineel: Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfills the same function as pain in the human body; it calls attention to the development of an unhealthy state of things.
  Bron: New Statesman Interview, jan. 1949. Voor de volledige tekst zie www.newstatesman.com
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) (1874 - 1965)
  - +
  +20
 • Jan Greshoff Het doel van het onderwijs kan nooit zijn de domheid te bestrijden - dat zou onbegonnen werk zijn - maar haar aangenaam te camoufleren.
  Jan Greshoff
  Nederlands schrijver en letterkundige (1888 - 1971)
  - +
  +17
 • Heraclitus Ziekte maakt gezondheid aangenaam en goed; hetzelfde geldt voor honger en bevrediging, en voor vermoeidheid en rust.
  Heraclitus
  Grieks filosoof (540 v. Chr. - 480 v. Chr.)
  - +
  +13
 • Francois de la Rochefoucauld Een der dingen, die maken dat men zo weinig mensen vindt die zich behoorlijk en aangenaam gedragen in de conversatie, bestaat hierin, dat er bijna niemand gevonden wordt, die niet veeleer denkt aan hetgeen hij zeggen wil, dan aan het nauwkeurig antwoorden op wat men hem zegt.
  Origineel: Ce qui fait que si peu de personnes sont agréables dans la conversation, c'est que chacun songe plus à ce qu'il veut dire qu'à ce que les autres disent.
  Bron: Maximes et Réflexions morales Réflexions diverses IV. De la conversation
  Francois de la Rochefoucauld
  Frans schrijver (1613 - 1680)
  - +
  +11
 • Maarten van Rossem Nimmer in de menselijke geschiedenis zijn er landen geweest die zo veilig, rijk en aangenaam waren, maar de burgers van die rijke westerse landen zien de lol er niet van in.
  Maarten van Rossem
  Nederlands historicus (1943 - )
  - +
  +10
De beste aangenaam citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.