Citaten met aangezien

 • Aangezien de dood het ware einde van ons leven is, ben ik sinds een aantal jaren zo goed bekend met deze ware, beste vriend van de mens, dat zijn beeld niets verschrikkelijks meer voor mij heeft.
 • Aangezien de denkwijzen van mensen verschillen, zodanig dat sommigen gemakkelijker dan anderen de een of andere vorm van geloof omarmen, want wat de een leidt tot gebed kan de ander tot spotternij leiden, concludeer ik, dat iedereen vrij zou moeten zijn om voor zichzelf de basis van zijn overtuiging
 • Is het beter bemind dan bevreesd te worden of omgekeerd? Het antwoord luidt dat zowel het een als het ander aanbevelenswaard zou zijn. Maar aangezien het moeilijk is beide dingen met elkaar te verenigen is het zonder meer veiliger om gevreesd dan om bemind te worden.
 • Niets staat de kennis van God zozeer in de weg als tijd en ruimte, want tijd en ruimte zijn fragmenten, terwijl God één is! En daarom, als de ziel God wil kennen, moet zij hem boven de tijd uit en buiten de ruimte kennen; want God is niet dit nóch dat, aangezien dit gemanifesteerde dingen zijn. God
 • 

Belgische acteurs en actrices zijn vaak zo goed, aangezien ze perfecte confiture weten te maken van hun ervaringen en gevoelens.
 • Iemand die aan de macht komt door de gunst van het volk, moet dan ook zorgen dat hij het volk steeds te vriend houdt: iets dat hem niet moeilijk zal vallen aangezien het alleen maar vraagt om niet onderdrukt te worden.
 • Wanneer u de mening beheert, aangezien het Amerikaanse bedrijfsleven de mening in de Verenigde Staten beheerst door de media te bezitten, kunt u de massa bijna alles laten geloven wat u wilt en hen begeleiden zoals u wilt.
 • Aangezien we geen algemene definitie van energie kunnen geven, betekent het principe van het behoud van energie eenvoudig dat er iets is dat constant blijft.
 • Aangezien we allemaal zullen sterven, is het overduidelijk dat wanneer en hoe er niet toe doet.
 • De paradox bestaat niet, aangezien alles paradoxaal is.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 48.

 • Spinoza Aangezien de denkwijzen van mensen verschillen, zodanig dat sommigen gemakkelijker dan anderen de een of andere vorm van geloof omarmen, want wat de een leidt tot gebed kan de ander tot spotternij leiden, concludeer ik, dat iedereen vrij zou moeten zijn om voor zichzelf de basis van zijn overtuiging te kiezen, en dat geloof alleen zou moeten worden beoordeeld op de vruchten die het voortbrengt.
  Bron: Tractatus Theologico Politicus (1670)
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +82
 • Simon Carmiggelt Soms vermoed ik dat mijn vrouw me wel helemaal doorheeft, maar aangezien ik van mezelf weinig weet, kan ik dat moeilijk beoordelen.
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver (1913 - 1987)
  - +
  +26
 • Machiavelli Is het beter bemind dan bevreesd te worden of omgekeerd? Het antwoord luidt dat zowel het een als het ander aanbevelenswaard zou zijn. Maar aangezien het moeilijk is beide dingen met elkaar te verenigen is het zonder meer veiliger om gevreesd dan om bemind te worden.
  Origineel: Nasce da questo una disputa: s’elli è meglio essere amato che temuto, o e converso. Rispondesi che si vorrebbe essere l’uno e l’altro; ma perché elli è difficile accozzarli insieme, è molto più sicuro essere temuto che amato, quando si abbia a mancare dell’uno de’ dua.
  Bron: Il Principe XVII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +15
 • Bertrand Russell Verveling is dus een essentieel probleem voor de moralist, aangezien minstens de helft van de zonden van de mensheid veroorzaakt worden door de vrees hiervoor.
  Origineel: Boredom is therefore a vital problem for the moralist, since at least half the sins of mankind are caused by the fear of it.
  Bron: The conquest of happiness (1930). Voor de volledige tekst zie russell-j.com
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) (1872 - 1970)
  - +
  +14
 • Machiavelli Iemand die aan de macht komt door de gunst van het volk, moet dan ook zorgen dat hij het volk steeds te vriend houdt: iets dat hem niet moeilijk zal vallen aangezien het alleen maar vraagt om niet onderdrukt te worden.
  Origineel: Ma uno che contro al populo diventi principe con il favore de' grandi, debbe innanzi a ogni altra cosa cer care di guadagnarsi el populo: il che li fia facile, quando pigli la protezione sua.
  Bron: Il Principe IX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +12
 • Charles de Gaulle Aangezien een politicus nooit gelooft wat hij zegt, is hij altijd stomverbaasd wanneer anderen hem blijken te geloven.
  Origineel: Comme un homme politique ne croit jamais ce qu'il dit, il est étonné quand il est cru sur parole.
  Bron: toegeschreven
  Charles de Gaulle
  Frans staatsman (1890 - 1970)
  - +
  +9
 • Wassily Kandinsky Aangezien het aantal kleuren en vormen oneindig is, zijn ook de combinaties oneindig en tegelijkertijd de werkingen. Dit materiaal is onuitputtelijk.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder (1866 - 1944)
  - +
  +8
 • Sir Isaac Newton Ik wil niet de tijd, ruimte, plaats en beweging definiëren, aangezien die bekend is bij iedereen.
  Origineel: Nam tempus, spatium, locum et motum ut omnibus notissima non definio.
  Bron: Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (1687) Definitiones - Scholium
  Sir Isaac Newton
  Brits wetenschapper, wiskundige (1643 - 1727)
  - +
  +5
 • Meester Eckhart Niets staat de kennis van God zozeer in de weg als tijd en ruimte, want tijd en ruimte zijn fragmenten, terwijl God één is! En daarom, als de ziel God wil kennen, moet zij hem boven de tijd uit en buiten de ruimte kennen; want God is niet dit nóch dat, aangezien dit gemanifesteerde dingen zijn. God is één.
  Meester Eckhart
  Duits mysticus (1260 - 1328)
  - +
  +5
 • Gore Vidal Wanneer u de mening beheert, aangezien het Amerikaanse bedrijfsleven de mening in de Verenigde Staten beheerst door de media te bezitten, kunt u de massa bijna alles laten geloven wat u wilt en hen begeleiden zoals u wilt.
  Origineel: When you control opinion, as corporate America controls opinion in the United States by owning the media, you can make the masses believe almost anything you want, and guide them as you please.
  Gore Vidal
  Amerikaans schrijver en criticus (1925 - 2012)
  - +
  +5
De beste aangezien citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.