Citaten met aanwezig

Citaten 1 t/m 10 van 28.

 • Tadeusz Checinski Er is maar één ding dat erger is dan dromen dat je op een vergadering bent en wakker worden op die vergadering en dat is: aanwezig zijn op een vergadering en niet kunnen slapen.
  Tadeusz Checinski
  Pools auteur (1928 - 1990)
  - +
  +33
 • Sören Kierkegaard Omdat verveling toeneemt en omdat verveling de wortel van het kwaad is, kan het geen wonder zijn dat de wereld achteruitgaat en het kwaad toeneemt. Dit kwaad was al in het begin van de Wereld aanwezig. De Goden verveelden zich, en dus schiepen ze de mens...
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +28
 • Ovidius Weet dat gij, hoe ver ik ook van u vandaan ben, steeds in mijn gedachten aanwezig zijt.
  Origineel: Seite tarnen, quamvis longa regione remotus absim, vos animo semper adesse meo.
  Bron: Tristia
  Ovidius
  Romeins dichter (43 v. Chr. - 17)
  - +
  +23
 • Johan Cruijff Als ik ergens ben, dan ben ik ook nadrukkelijk aanwezig.
  Bron: Nieuwe Revu 26-08-1983
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +22
 • Spinoza Aan hen die vragen waarom de mensen niet allen zodanig geschapen zijn, dat zij zich uitsluitend door de rede laten leiden antwoord ik slechts dit: omdat in het Zijn voldoende stof aanwezig is om alles, van de hoogste tot de laagste trap van volmaaktheid, voort te brengen of, om nog duidelijker te spreken, omdat het Zijn als oorzaak zo alles omvattend is, dat het alles, wat als bestaande gedacht kan worden, voortbrengt.
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +9
 • Erich Fromm Wat is het onderscheid tussen de mens en het dier? Niet zijn rechtstaande houding. Dat was al aanwezig bij de apen lang voordat de hersenen zich begonnen te ontwikkelen. Ook niet het gebruik van gereedschap. Het is iets geheel nieuws, iets dat voorheen onbekend was: zelfbewustzijn. Dieren hebben ook een bewustzijn: ze zijn zich bewust van dingen. Ze weten dat dit hier één ding is en dat daar een ander ding. Maar toen de mens ter aarde kwam had hij een nieuw bewustzijn, een bewustzijn van zichzelf. Hij wist dat hij bestond en dat ook hij iets anders was, iets anders dan de natuur, iets anders dan andere mensen. Hij werd zichzelf gewaar. Hij was zich bewust dat hij dacht en voelde. Zover wij weten is er niets dergelijks in de dierenwereld. Dat is de kenmerkende eigenschap dat mensen mensen maakt.
  Origineel: What is it that distinguishes man from animals? It is not his upright posture. That was present in the apes long before the brain began to develop. Nor is it the use of tools. It is something altogether new, a previously unknown quality: self-awareness. Animals, too, have awareness. They are aware of objects; they know this is one thing and that another. But when the human being as such was born he had a new and different consciousness, a consciousness of himself; he knew that he existed and that he was something different, something apart from nature, apart from other people, too. He experienced himself. He was aware that he thought and felt. As far as we know, there is nothing analogous to this anywhere in the animal kingdom. That is the specific quality that makes human beings human.
  Bron: For the Love of Life (1986) Affluence and Ennui in Our Society
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +8
 • Sören Kierkegaard Een priester kan nooit helemaal `privé' zijn en er zich op instellen om eens per week een uur te declameren en voor de rest privé te zijn. Is hij aanwezig bij zedenbederf, dan moet hij getuigen.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +5
 • Wayne Dyer Er is een stem in het universum die ons aanspoort om ons te herinneren aan het doel van ons leven op deze geweldige aarde zijn. Dat is de stem van de inspiratie die in ieder van ons aanwezig is.
  Wayne Dyer
  Amerikaans schrijver en psychotherapeut (1940 - 2015)
  - +
  +5
 • Krishnamurti Meditatie is inzicht in jezelf en daarmee leg je de basis voor de orde, die deugd is, waarin die soort van discipline aanwezig is, die geen onderdrukking, beheersing en geen navolging behelst.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +5
 • Johann Sebastian Bach Met devotionele muziek is God altijd aanwezig met Zijn genaden.
  Origineel: Bei einer andächtigen Musik ist allezeit Gott mit seiner Gnaden Gegenwart.
  Bron: Commentaar in zijn bijbel
  Johann Sebastian Bach
  Duits componist, violist en dirigent (1685 - 1750)
  - +
  +5
De beste aanwezig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.