Citaten met aanzienlijke

 • In de politiek dient het rationalisme vooral om een aanzienlijke vorm te geven aan begeerten, die het niet zijn.
 • Een staat moet niet worden beoordeeld naar de wijze waarop de meest aanzienlijke burgers er worden behandeld, maar de minst aanzienlijke.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Jean-Marie Guyau Om een landschap te proeven, moet je jezelf ermee harmoniseren. Om de zonnestraal te begrijpen, moet je ermee trillen; het is ook noodzakelijk, met de maanstraal, te beven in de avondschaduw; je moet twinkelen met de blauwe of gouden sterren; Om de nacht te begrijpen, moeten we de sensatie van donkere ruimtes voelen, van vage en onbekende onmetelijkheid. Om de lente te voelen, moeten we in het hart een beetje van de lichtheid van de vleugel van vlinders hebben, we het fijne stof ademen dat in aanzienlijke hoeveelheid in de lentelucht wordt verspreid.
  Origineel: Pour goûter un paysage, il faut s’harmoniser avec lui. Pour comprendre le rayon de soleil, il faut vibrer avec lui; il faut aussi, avec le rayon de lune, trembler dans l’ombre du soir; il faut scintiller avec tes étoiles bleues ou dorées; il faut, pour comprendre la nuit, sentir passer sur nous le frisson des espaces obscurs, de l’immensité vague et inconnue. Pour sentir le printemps, il faut avoir au cœur un peu de la légèreté de l’aile des papillons, dont nous respirons la fine poussière répandue en quantité appréciable dans l’air printanier.
  Bron: L’art au point de vue sociologique (1887) Partie I
  Jean-Marie Guyau
  Frans filosoof en dichter (1854 - 1888)
  - +
  +7
 • Nelson Mandela Een staat moet niet worden beoordeeld naar de wijze waarop de meest aanzienlijke burgers er worden behandeld, maar de minst aanzienlijke.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +6
 • Jean Cocteau Veel verrassende modes in kleding zijn ontstaan doordat een aanzienlijke man of vrouw een of ander gebrek had te verbergen.
  Origineel: Beaucoup de modes surprenantes du costume, sont venues de ce qu'un homme ou une femme illustres cachaient quelque infirmité.
  Bron: toegeschreven
  Jean Cocteau
  Frans schrijver (1889 - 1963)
  - +
  +5
 • Gustave le Bon In de politiek dient het rationalisme vooral om een aanzienlijke vorm te geven aan begeerten, die het niet zijn.
  Origineel: En politique, le rationalisme sert surtout à revêtir d’une forme acceptable des appétits qui ne le sont pas.
  Bron: Hier et Demain
  Gustave le Bon
  Frans socioloog en psycholoog (1841 - 1931)
  - +
  +1
De beste aanzienlijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.