Citaten met abstract

 • Onze grootste uitdaging in deze nieuwe eeuw is om een idee te nemen dat abstract lijkt - duurzame ontwikkeling - en het tot een realiteit te maken voor alle mensen in de wereld.

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Richard Wagner Het is de dichter eigen, rijper te zijn in innerlijke schouwing van de wereld dan in abstract en bewust inzicht.
  Origineel: Dem Dichter ist es eigen in der inneren Anschauung der Welt reifer zu sein, als in der abstrakt bewussten Erkenntnis.
  Bron: toegeschreven
  Richard Wagner
  Duits componist 1813-1883
  - +
  +10
 • Milan Kundera Sterven; besluiten te sterven; voor een puber is dat veel gemakkelijker dan voor een volwassene. Hoezo? Berooft de dood een puber niet van een veel groter stuk toekomst? Zeker, maar voor een jongere is de toekomst ver weg, abstract, onwezenlijk, iets waarin hij niet echt gelooft.
  Bron: Onwetendheid 29
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus 1929-2023
  - +
  +7
 • Kofi Annan Onze grootste uitdaging in deze nieuwe eeuw is om een idee te nemen dat abstract lijkt - duurzame ontwikkeling - en het tot een realiteit te maken voor alle mensen in de wereld.
  Origineel: Our biggest challenge in this new century is to take an idea that seems abstract - sustainable development - and turn it into a reality for all the world's people.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +6
 • Piet Mondriaan Het leven van de huidige, gecultiveerde mens keert zich langzamerhand van het natuurlijke af; het wordt al meer en meer een abstract leven.
  Piet Mondriaan
  Nederlandse schilder 1872-1944
  - +
  +5
 • Emile Snellen van Vollenhoven Een schilderij laat het je weten of het abstract, surrealistisch, figuurlijk of realistisch gaat worden.
  Emile Snellen van Vollenhoven
  Nederlands abstract kunstschilder 1956-
  - +
  +3
 • Ellen Key Hoe gruwelijker deze wereld wordt, hoe meer kunst abstract wordt.
  Ellen Key
  Zweeds schrijfster, pedagoge en feministe 1849-1926
  - +
  +3
 • J.M. Coetzee Vader zijn ... ik kan het niet helpen dat, in vergelijking met moeder zijn, vader zijn een nogal abstract iets is.
  Origineel: Being a father ... I can't help feeling that, by comparison with being a mother, being a father is a rather abstract business.
  Bron: In ongenade (1999)
  J.M. Coetzee
  Zuid-Afrikaans schrijver en Nobelprijswinnaar Literaar (2003) 1940-
  - +
   0
De beste abstract citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: