Citaten met achtergrond

 • De wijze houdt zichzelf op de achtergrond, maar in werkelijkheid staat hij vooraan.
 • Ervaring is een bundeling herinnering die een antwoord zijn op een uitdaging en ze kan slechts antwoorden overeenkomstig haar achtergrond, en hoe knapper je bent in het verklaren van de ervaring, hoe meer zij reageert.
 • Sigmund Freud was een romanschrijver met een wetenschappelijke achtergrond. Hij wist gewoon niet dat hij romanschrijver was. Al die verdomde psychiaters achter hem, ze wisten ook niet dat hij romanschrijver was.
 • Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond.
 • Al wat geen hartstocht is, heeft als achtergrond verveling.
 • Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Liefde komt gemakkelijker in ons hart dan haar tegenpool.
+3

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Lao-Tse De wijze houdt zichzelf op de achtergrond, maar in werkelijkheid staat hij vooraan.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +326
 • Jan Brokken Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond.
  Jan Brokken
  Nederlands schrijver (1949 - )
  - +
  +64
 • Nelson Mandela Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Liefde komt gemakkelijker in ons hart dan haar tegenpool.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +48
 • Henry de Montherlant Al wat geen hartstocht is, heeft als achtergrond verveling.
  Origineel: Tout ce qui n'est pas passion, est sur un fond d'ennui.
  Bron: Aux fontaines du désir
  Henry de Montherlant
  Frans schrijver (1896 - 1972)
  - +
  +2
 • Krishnamurti Ervaring is een bundeling herinnering die een antwoord zijn op een uitdaging en ze kan slechts antwoorden overeenkomstig haar achtergrond, en hoe knapper je bent in het verklaren van de ervaring, hoe meer zij reageert.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +2
 • John Morley De natuur, in haar schitterendste verschijningen en overweldigste vormen, is slechts de achtergrond en het toneel voor de tragedie van de mens.
  Origineel: Nature, it her most dazzling aspects or stupendous parts, is but the background and theatre of the tragedy of man.
  Bron: Critical Miscellanies (1893) Byron
  John Morley
  Brits journalist en staatsman (1838 - 1923)
  - +
   0
 • Jean Rhys We kunnen niet allemaal gelukkig zijn, we kunnen niet allemaal rijk zijn, we kunnen niet allemaal geluk hebben - het zou zo veel minder leuk zijn als we dat wel waren. Om felle kleuren goed uit te laten komen, is er een donkere achtergrond nodig.
  Origineel: We can't all be happy, we can't all be rich, we can't all be lucky - and it would be so much less fun if we were. There must be the dark background to show up the bright colours.
  Bron: Good Morning, Midnight (1939)
  Jean Rhys
  Brits-Caraïbisch schrijfster (1890 - 1979)
  - +
   0
 • John Irving Sigmund Freud was een romanschrijver met een wetenschappelijke achtergrond. Hij wist gewoon niet dat hij romanschrijver was. Al die verdomde psychiaters achter hem, ze wisten ook niet dat hij romanschrijver was.
  Origineel: Sigmund Freud was a novelist with a scientific background. He just didn't know he was a novelist. All those damn psychiatrists after him, they didn't know he was a novelist either.
  John Irving
  Amerikaans schrijver (1942 - )
  - +
  -2
De beste achtergrond citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.