Citaten met afkomstig

 • Er zijn geen goede schrijvers. Soms ontstaat in ons land een goed boek, dat op het gemiddelde peil geen invloed heeft. De goede boeken zijn meestal afkomstig van zonderlingen, liefhebbers die stiekem schrijven in het holst van de nacht en niets te maken hebben met het literaire leven, met de levende

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Willem Frederik Hermans Er zijn geen goede schrijvers. Soms ontstaat in ons land een goed boek, dat op het gemiddelde peil geen invloed heeft. De goede boeken zijn meestal afkomstig van zonderlingen, liefhebbers die stiekem schrijven in het holst van de nacht en niets te maken hebben met het literaire leven, met de levende literatuur als geheel.
  Willem Frederik Hermans
  Nederlands schrijver 1921-1995
  - +
  +16
 • Iris Murdoch Mensen afkomstig van een planeet zonder bloemen denken vast dat we de hele tijd gek van vreugde zijn zulke dingen om ons heen te hebben.
  Origineel: People from a planet without flowers would think we must be mad with joy the whole time to have such things about us.
  Bron: A Fairly Honourable Defeat (1970)
  Iris Murdoch
  Iers-Brits filosofe en romanschrijfster 1919-1999
  - +
  +2
 • Francis Bacon Ongetwijfeld zijn de beste werken, en van het grootste nut voor de mensheid, afkomstig van ongehuwde, of kinderloze mensen.
  Origineel: Certainly the best works, and of greatest merit for the public, have proceeded from the unmarried, or childless men.
  Bron: Essays (1625) Of Marriage and single life
  Francis Bacon
  Engels filosoof en staatsman 1561-1626
  - +
  +2
 • Samuel Smiles De ervaring die uit boeken werd verkregen, hoewel vaak waardevol, is slechts afkomstig van leren; terwijl de ervaring die wordt opgedaan in het echte leven afkomstig van wijsheid is.
  Origineel: The experience gathered from books, though often valuable, is but the nature of learning; whereas the experience gained from actual life is one of the nature of wisdom.
  Bron: Self-Help (1861) ch.11
  Samuel Smiles
  Schots romanschrijver 1812-1904
  - +
  +1
 • Matthew McConaughey Het beste advies is afkomstig van mensen die geen advies geven.
  Origineel: The best advice comes from people who don't give advice.
  Matthew McConaughey
  Amerikaans acteur 1969-
  - +
  +1
 • Edgar Rice Burroughs In dat kleine gezelschap was er niemand die een ander in de steek zou laten; toch waren we afkomstig uit verschillende landen, van verschillende huidskleuren, van verschillende rassen, van verschillende religies - en een van ons was van een andere wereld.
  Origineel: In that little party there was not one who would desert another; yet we were of different countries, different colours, different races, different religions--and one of us was of a different world.
  Bron: Ultimate Collection (2015) 1666
  Edgar Rice Burroughs
  Amerikaans schrijver 1875-1950
  - +
   0
 • Louis de Bernières Mensen die foto's van hun maaltijden nemen zijn geen critici; zij zijn afkomstig uit de Verenigde Staten.
  Origineel: People taking photographs of their meals are not critics; they are from the United States.
  Bron: toegeschreven
  Louis de Bernières
  Brits romanschrijver 1954-
  - +
   0
 • Pierre Charron Onze daden zijn vaak op zó zonderlinge wijze met elkander in tegenspraak, dat het onmogelijk schijnt dat ze uit dezelfde kraam afkomstig zijn.
  Origineel: Nos actions se contredisent souvent de si estrange façon, qu'il semble impossible qu'elles soient parties de mesme boutique.
  Bron: De la sagesse 1, 38
  Pierre Charron
  Frans filosoof 1541-1603
  - +
   0
 • Claude Lévi-Strauss Strikt genomen is er niet een originele tekst; elke mythe is van nature een vertaling, het is voortgekomen uit een andere mythe afkomstig van een naburige bevolkingsgroep.
  Origineel: A proprement parler, il n'existe pas de texte original; tout mythe est, par nature, une traduction, il a son origine dans un autre mythe provenant d'une population voisine.
  Bron: Mythologiques (1971) IV - L'Homme nu
  Claude Lévi-Strauss
  Frans anthropoloog 1908-2009
  - +
   0
 • Barack Obama Vanavond hebben we wederom bewezen dat de ware kracht van onze land niet afkomstig is van de macht van onze wapens of de omvang van onze welvaart, maar van de voortdurende kracht van onze idealen: democratie, vrijheid, kansen en onverzettelijke hoop.
  Origineel: Tonight we proved once more that the true strength of our nation comes not from the might of our arms or the scale of our wealth, but from the enduring power of our ideals: democracy, liberty, opportunity and unyielding hope.
  Bron: Overwinningstoespraak Chicago, 04-11-2008. Voor de volledige tekst zie: www.presidency.ucsb.edu
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) 1961-
  - +
  -1
De beste afkomstig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: