Citaten met afzondering

 • Niet in de afzondering zullen we onszelf ontdekken, maar onderweg, in de stad, in de menigte, als ding onder de dingen, als mens onder de mensen.
 • De gevangenis is geen straf omwille van de dingen die deel uitmaken van de gevangenis, maar wél omwille van de dingen die men in afzondering moet ontberen en die door hun onbereikbaarheid de glans verwerven van de droom.
 • Er zijn twee soorten vreugde, die in de wereld en die in afzondering. De vreugde in afzondering is het meest verheven.
 • Ik moet alleen zijn. Ik moet nadenken over mijn schaamte en mijn wanhoop in afzondering; Ik heb de zon en de straatstenen van de straten nodig zonder metgezellen, zonder gesprek, oog in oog met mezelf, met alleen de muziek van mijn hart als gezelschap.
+1

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Jean-Paul Sartre Niet in de afzondering zullen we onszelf ontdekken, maar onderweg, in de stad, in de menigte, als ding onder de dingen, als mens onder de mensen.
  Origineel: Ce n'est pas dans je ne sais quelle retraite que nous découvrirons, c'est sur la route, dans la ville, au milieu de la foule, chose parmi les choses, homme parmi les hommes.
  Bron: Situations (1976)
  Jean-Paul Sartre
  Frans schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar literatuur (1964) 1905-1980
  - +
  +60
 • Boeddha Er zijn twee soorten vreugde, die in de wereld en die in afzondering. De vreugde in afzondering is het meest verheven.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +16
 • A. S. C. Wallis Zo een huwelijk geen gemeenschap wordt, is het de meest volkomen afzondering.
  Bron: Vorstengunst (1883)
  A. S. C. Wallis
  Nederlands schrijfster (ps. van A.S.C. Opzoomer) 1857-1925
  - +
  +5
 • John Milton De eenzaamheid is soms het beste gezelschap, en een korte afzondering maant tot een blijde terugkomst.
  Origineel: For solitude sometimes is best society, And short retirement urges sweet return.
  Bron: Paradise lost (1667) IX, 249
  John Milton
  Brits dichter 1608-1674
  - +
  +3
 • Henry Miller Ik moet alleen zijn. Ik moet nadenken over mijn schaamte en mijn wanhoop in afzondering; Ik heb de zon en de straatstenen van de straten nodig zonder metgezellen, zonder gesprek, oog in oog met mezelf, met alleen de muziek van mijn hart als gezelschap.
  Origineel: I need to be alone. I need to ponder my shame and my despair in seclusion; I need the sunshine and the paving stones of the streets without companions, without conversation, face to face with myself, with only the music of my heart for company.
  Bron: Tropic of Cancer (1977)
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver 1891-1980
  - +
  +3
 • Philip Roth Literatuur vereist een geestestoestand die is verdwenen. Het vereist stilte, een zekere mate van afzondering en voortdurende concentratie in de aanwezigheid van iets raadselachtigs.
  Origineel: Literature takes a habit of mind that has disappeared. It requires silence, some form of isolation, and sustained concentration in the presence of an enigmatic thing.
  Bron: The Human Stain (2000)
  Philip Roth
  Amerikaans schrijver 1933-2018
  - +
  +3
 • Charles Cooley Alleen in het heden leven is even onnatuurlijk als in afzondering leven.
  Origineel: To live in the present only is as unnatural as to live in solitude.
  Bron: Life and the student (1927)
  Charles Cooley
  Amerikaans socioloog 1864-1929
  - +
   0
 • Aphra Behn Die aangename rust van het leven, die nergens anders te vinden is dan in afzondering, een trouwe vriend en een goede bibliotheek.
  Origineel: That perfect tranquility of life, which is nowhere to be found but in retreat, a faithful friend and a good library.
  Bron: The Lucky Mistake (1689)
  Aphra Behn
  Brits schrijfster 1640-1689
  - +
   0
 • Roger van de Velde De gevangenis is geen straf omwille van de dingen die deel uitmaken van de gevangenis, maar wél omwille van de dingen die men in afzondering moet ontberen en die door hun onbereikbaarheid de glans verwerven van de droom.
  Bron: Galgenaas (1966)
  Roger van de Velde
  Vlaams schrijver 1925-1970
  - +
  -2
De beste afzondering citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: