Citaten met allerlei

 • Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van licht voor te stellen, maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis.
 • Op politiek gebied zie je dat de mens weinig ten goede verandert. In mijn laatste boek heb ik het in dat verband over de Griekse legeraanvoerder en historicus Thucydides. Als je hem leest zie je allerlei politieke, strategische en militaire overwegingen die heel erg lijken op wat wij nu doen.
 • Open de poort van je hart en bemoei je met allerlei zaken, dan zul je nooit geluk vinden. Sluit je hart af en doe je deur dicht, dan zul je nooit lijden.
 • Natuur is stoffelijk, maar niet materialistisch: zij mondt uit in het leven en geeft gestalte aan allerlei warme gevoelens en luxe schoonheid.
 • Het enige waar wij tijdens ons leven naar hunkeren, waarvoor wij zuchtend en kreunend allerlei misselijke ellende verduren, is de herinnering aan een verloren geluk dat we waarschijnlijk in de baarmoeder hebben ervaren en dat we -- al vinden we het vreselijk dat toe te geven -- alleen in de dood kun
 • Er bestaan allerlei goede beschermingen tegen verleiding, maar de veiligste is lafheid.
 • Er zijn allerlei soorten liefde in deze wereld, maar nooit twee keer dezelfde liefde.
 • Er zijn twee manieren van leven. De ene begint met vasten, zelfvorming, gewone dingen doen en eindigt met het feest. De andere begint met het feest en eindigt met hoofdpijn, levensmoeheid, walk en allerlei neurosen.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 24.

 • Jack Kerouac Het enige waar wij tijdens ons leven naar hunkeren, waarvoor wij zuchtend en kreunend allerlei misselijke ellende verduren, is de herinnering aan een verloren geluk dat we waarschijnlijk in de baarmoeder hebben ervaren en dat we -- al vinden we het vreselijk dat toe te geven -- alleen in de dood kunnen hervinden.
  Bron: On the road
  Jack Kerouac
  Amerikaans schrijver 1922-1969
  - +
  +115
 • Carl Gustav Jung Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van licht voor te stellen, maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis.
  Carl Gustav Jung
  Zwitsers psychiater 1875-1961
  - +
  +46
 • L. Verbeeck Arbeider: persoon die allerlei vergoedingen opstrijkt gedurende 14 maanden per jaar en hiermee de resterende 5 weken in Spanje gaat liggen.
  L. Verbeeck
  Vlaams aforist en schrijver 1932 - 2017
  - +
  +12
 • Mark Twain Er bestaan allerlei goede beschermingen tegen verleiding, maar de veiligste is lafheid.
  Origineel: There are several good protections against temptations but the surest is cowardice.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) 1835-1910
  - +
  +12
 • Lao-Tse Open de poort van je hart en bemoei je met allerlei zaken, dan zul je nooit geluk vinden. Sluit je hart af en doe je deur dicht, dan zul je nooit lijden.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof +/- 600 v.C.
  - +
  +10
 • Krishnamurti Al beklimmen we de hoogste bergen en vinden we allerlei soorten goden uit, totdat we vrij zijn van angst zullen we steeds in het duister blijven.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +9
 • Phil Bosmans Er zijn twee manieren van leven. De ene begint met vasten, zelfvorming, gewone dingen doen en eindigt met het feest. De andere begint met het feest en eindigt met hoofdpijn, levensmoeheid, walk en allerlei neurosen.
  Bron: Menslief, ik wens je vrede en alle goeds 5 maart
  Phil Bosmans
  Belgische pater en schrijver 1922-2012
  - +
  +6
 • Wiet van Broeckhoven Criticus over stripteaseshow: 'Er lag een dame op het podium die op allerlei manieren probeerde recht te staan maar daar niet in lukte.'
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid 1949-2019
  - +
  +5
 • Oscar Wilde Het is eenvoudig monsterachtig hoe de mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.
  Origineel: It is perfectly monstrous the way people go about nowadays saying things against one behind one’s back that are absolutely and entirely true.
  Bron: The picture of Dorian Gray (1891)
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +5
 • Marie von Ebner-Eschenbach Men blijft jong zolang men zich nog allerlei nieuwe ideeën en gedragspatronen eigen kan maken en kritiek kan verdragen.
  Origineel: Man bleibt jung, solange man noch lernen, neue Gewohnheiten annehmen und Widerspruch ertragen kann.
  Bron: Aphorismen (1911)
  Marie von Ebner-Eschenbach
  Oostenrijks schrijfster 1830-1916
  - +
  +5
De beste allerlei citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: