Citaten met applaudisseren

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Pierre Boulez En zo hebben we een muzikale samenleving, een samenleving van luisteraars die uit klassen bestaat. En deze klassen zijn gescheiden, ze gaan niet met elkaar om. In concerten hebben we de gewoonte om voor de artiest te applaudisseren en ik heb eens geschreven dat mensen niet voor de artiest applaudisseren, maar voor zichzelf. Ze juichen het toe dat ze deel uitmaken van een bepaalde muziekklasse en deze muziekklasse vertegenwoordigd zien worden door de kunstenaar voor hen.
  Origineel: Et c’est ainsi que nous avons une société musicale, une société d’auditeurs qui est faite de classes. Et ces classes sont séparées, elles ne se fréquentent pas. Dans les concerts, nous avons une coutume, celle d’applaudir l’artiste et il m’est arrivé d’écrire que les gens n’applaudissent pas l’artiste mais eux-mêmes. Ils s’applaudissent de faire partie d’une certaine classe musicale et de voir cette classe musicale représentée par l’artiste qui est devant eux.
  Bron: In TV programma Pour le Plaisir (1967)
  Pierre Boulez
  Frans componist en dirigent (1925 - 2016)
  - +
  +2
 • Will Rogers We kunnen niet allemaal helden zijn, want iemand moet aan de kant staan en applaudisseren als ze langs gaan.
  Origineel: We can't all be heroes, because somebody has to sit on the curb and applaud when they go by.
  Will Rogers
  Amerikaans acteur en humorist (1879 - 1935)
  - +
   0
De beste applaudisseren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.