Citaten met bedreven

 • Een mens werkt, vrijt, slaapt, eet - en overal op aarde wordt inmiddels alchemie bedreven met de dertien letters van zijn naam.
 • Elke bezigheid vermag de mens te adelen, hem een bepaalde, zijner waardige gestalte te geven. Het komt slechts aan op de wijze, waarop ze wordt bedreven.
 • Er zou weinig overblijven van wat wij geweten noemen, als we de noodzakelijke gevolgen van 't bedreven kwaad konden wegnemen.
 • De grootste straf voor een bedreven onrecht is, het bedreven te hebben.
 • De waarheid is dat het kwaad door jezelf bedreven wordt. Men wordt bezoedeld door zichzelf. De waarheid is dat men door zichzelf gezuiverd wordt. Reinheid en onreinheid zijn van het individu. Niemand kan een ander rein maken.
 • Er wordt meer liefdadigheid bedreven om zijn eigen geweten te sussen dan om anderen wel te doen.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • Jean Antoine Petit-Senn De grootheid ener goede daad wordt zelden gemeten door de dankbaarheid van hem, aan wie ze werd bedreven, doch altijd aan het genoegen dat zij schenkt aan hem, die haar bedreef.
  Origineel: La grandeur d'une bonne action se mesure rarement à la gratitude de celui qui en fut l'objet, mais toujours au plaisir qu'elle procure à celui qui l'a faite.
  Bron: Bluettes et boutades (1846)
  Jean Antoine Petit-Senn
  Frans dichter (1792 - 1870)
  - +
  +8
 • Boeddha De waarheid is dat het kwaad door jezelf bedreven wordt. Men wordt bezoedeld door zichzelf. De waarheid is dat men door zichzelf gezuiverd wordt. Reinheid en onreinheid zijn van het individu. Niemand kan een ander rein maken.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama (450 v. Chr. - 370 v. Chr.)
  - +
  +6
 • Multatuli Er zou weinig overblijven van wat wij geweten noemen, als we de noodzakelijke gevolgen van 't bedreven kwaad konden wegnemen.
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) (1820 - 1887)
  - +
  +3
 • Henri Poincaré Zonder intuïtie zou de wiskundige zijn als een schrijver, die goed bedreven is in de grammatica, doch zonder ideeën.
  Origineel: Sans l'intuition, le géomètre serait comme un écrivain qui serait ferré sur la grammaire mais qui n'aurait pas d'idées.
  Bron: Science et méthode (1908)
  Henri Poincaré
  Frans wiskundige en filosoof (1854 - 1912)
  - +
  +3
 • Seneca De grootste straf voor een bedreven onrecht is, het bedreven te hebben.
  Bron: De Ira 3, 26
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver (5 v. Chr. - 65)
  - +
  +2
 • Harry Mulisch Een mens werkt, vrijt, slaapt, eet - en overal op aarde wordt inmiddels alchemie bedreven met de dertien letters van zijn naam.
  Bron: Het stenen bruidsbed (1958)
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +2
 • Wilhelm von Humboldt Elke bezigheid vermag de mens te adelen, hem een bepaalde, zijner waardige gestalte te geven. Het komt slechts aan op de wijze, waarop ze wordt bedreven.
  Origineel: Jede Beschäftigung vermag den Menschen zu adeln, ihm eine bestimmte, seiner würdige Gestalt zu geben. Nur auf die Art, wie sie betrieben wird, kommt es an.
  Bron: Gesammelte Schriften 1, 78
  Wilhelm von Humboldt
  Duits taalwetenschapper, filosoof en politicus (1767 - 1835)
  - +
  +2
 • Henry Ward Beecher De slagvelden ter wereld zijn voornamelijk in de harten geweest, en daar is in het geheim de grootste heldhaftigheid bedreven.
  Origineel: The world's battlefields have been in the heart chiefly, and there the greatest heroism has been secretly exercised.
  Henry Ward Beecher
  Amerikaans predikant (1813 - 1887)
  - +
  +1
 • A. S. C. Wallis De toetssteen van een karakter is misschien minder gelegen in de keuze die het doet tussen goed en kwaad, hoeveel uitwendige omstandigheden drijven niet vaak de aarzelende wil in de armen der zonde, maar in dat wat de keus ten kwade volgt, in het voortleven na bedreven onrecht.
  A. S. C. Wallis
  Nederlands schrijfster (ps. van A.S.C. Opzoomer) (1856 - 1925)
  - +
  +1
 • Marie von Ebner-Eschenbach De literatuur wordt tegenwoordig meestal als tak van kunstnijverheid bedreven.
  Origineel: Die Literatur wird heute meist als Kunsthandwerk betrieben.
  Bron: Aphorismen (1911)
  Marie von Ebner-Eschenbach
  Oostenrijks schrijfster (1830 - 1916)
  - +
   0
De beste bedreven citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.