Citaten met beeld

 • Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je hoort, ook al sluit je je oren.
 • Vrijheid kan slechts natuurlijkerwijze tot stand komen, niet door wensen, willen, verlangen, evenmin zult u haar vinden door een beeld te vormen van wat u denkt dat ze is.
 • Als ik denk over een ideale inrichting van de samenleving, gaat er geen overtuiging boven het socialisme. Het christendom probeert, in het algemeen, mensen te verzoenen met het aardse door hen een beeld te geven van het leven ná het aardse. Het socialisme houdt zich vooral bezig met het leven hier e
 • Het beeld is het bed waarin de ruimte van te ruim zijn tot rust komt.
 • Aangezien de dood het ware einde van ons leven is, ben ik sinds een aantal jaren zo goed bekend met deze ware, beste vriend van de mens, dat zijn beeld niets verschrikkelijks meer voor mij heeft.
 • De hele wereld is het levende beeld van God.
 • De volmaaktheden der Natuur tonen aan dat zij het beeld van God is; haar onvolmaaktheden tonen aan dat ze slechts zijn beeld is.
 • 
  Om een voorwerp te tekenen is 't niet genoeg omtrek, kleur en schaduw van dat voorwerp te kennen, men moet dat alles kunnen weergeven.
Om een gedachte uit te drukken, moet die geworden zijn tot beeld, dat is: tot denkbeeld. Zo'n beeld moet men leren tekenen.
 • Als u een beeld van de toekomst wilt, stelt u zich een laars voor stampend op een menselijk gezicht - voor altijd.
 • De belangrijkste vereiste van het goede leven is om te leven zonder enig beeld van jezelf.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 55.

 • George Eliot In ieder afscheid is een beeld des doods.
  Origineel: In every parting there is an image of death.
  Bron: Scenes of Clerical Life (1858) ch.10
  George Eliot
  Engels schrijfster (ps. van Mary Ann Evans) (1819 - 1880)
  - +
  +31
 • Kahlil Gibran Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je hoort, ook al sluit je je oren.
  Origineel: And beauty [...] is not in the image you would see nor the song you would hear, But rather an image you see though you close your eyes and a song you hear though you shut your ears.
  Bron: De Profeet
  Kahlil Gibran
  Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder (1883 - 1931)
  - +
  +21
 • Blaise Pascal De volmaaktheden der Natuur tonen aan dat zij het beeld van God is; haar onvolmaaktheden tonen aan dat ze slechts zijn beeld is.
  Origineel: La nature a des perfections pour montrer qu'elle est l'image de dieu et des défauts pour montrer qu'elle n'en est que l'image.
  Bron: Pensées
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +13
 • George Orwell Als u een beeld van de toekomst wilt, stelt u zich een laars voor stampend op een menselijk gezicht - voor altijd.
  Origineel: If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.
  Bron: 1984 (1949) ch.3
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) (1903 - 1950)
  - +
  +11
 • Jaap Dieleman De beeldhouwer ziet in elke steen een beeld maar hij moet de rest wel weghakken voordat anderen het ook zien.
  Jaap Dieleman
  Nederlands kunstenaar
  - +
  +9
 • Wiet van Broeckhoven "Dokter ik heb last van hallucinaties." - "Dat beeld je je maar in."
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid (1949 - 2019)
  - +
  +8
 • Francis Bacon Wetenschap is slechts een beeld van de waarheid.
  Origineel: Science is but an image of the truth.
  Bron: toegeschreven
  Francis Bacon
  Engels filosoof en staatsman (1561 - 1626)
  - +
  +7
 • Milan Kundera De enige echte bestaansreden van vriendschap is een spiegel verschaffen waarin de ander zijn beeld van vroeger kan bekijken, dat zonder het eeuwige blabla van vrienden over hoe het was allang zou zijn vervaagd.
  Bron: Identiteit (1997) H. 4
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +6
 • Stephen Hawking Ik denk dat computervirussen gezien moet worden als een levensvorm. Ik denk dat het iets zegt over de menselijke natuur, dat de enige vorm van leven dat we tot nu toe gemaakt hebben, puur destructief is. We hebben het leven gemaakt naar ons eigen beeld.
  Origineel: I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We've created life in our own image.
  Bron: Toespraak Macworld Expo in Boston, 1994
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog (1942 - 2018)
  - +
  +6
 • Antoine de Saint-Exupéry Een stapel stenen houdt op een stapel stenen te zijn, op het moment dat een enkele man er naar kijkt met in zijn hoofd het beeld van een kathedraal.
  Origineel: Les pierres du chantier ne sont en vrac qu'en apparence, s'il est, perdu dans le chantier, un homme, serait-il seul, qui pense cathédrale.
  Bron: Pilote de Guerre (1942)
  Antoine de Saint-Exupéry
  Frans schrijver (1900 - 1944)
  - +
  +5
De beste beeld citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.