Citaten met beerput

 • Ik denk aan alle straten van Amerika bij elkaar als aan één enorme beerput van de geest waarin alles naar beneden wordt gezogen en tot eeuwigdurende stront gemaakt.
 • Wie eerlijkheid verwart met een door de feiten afgedwongen bekentenis, plakt het etiket van rozenwater op een beerput. Het etiket is lief bedoeld. Maar de put blijft stinken.
 • Wie vrijwillig in de menigte opgaat, pleegt zelfmoord in een beerput.
 • Het verschil tussen een land dat politiek gezond en één dat ongezond heet, is het verschil tussen een beerput met een behoorlijk deksel erop en een open beerput waarin geroerd wordt.
+1

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Godfried Bomans Wie eerlijkheid verwart met een door de feiten afgedwongen bekentenis, plakt het etiket van rozenwater op een beerput. Het etiket is lief bedoeld. Maar de put blijft stinken.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +42
 • Jan Greshoff Wie vrijwillig in de menigte opgaat, pleegt zelfmoord in een beerput.
  Jan Greshoff
  Nederlands schrijver en letterkundige (1888 - 1971)
  - +
  +10
 • E. du Perron Het verschil tussen een land dat politiek gezond en één dat ongezond heet, is het verschil tussen een beerput met een behoorlijk deksel erop en een open beerput waarin geroerd wordt.
  E. du Perron
  Nederlands dichter, criticus en prozaschrijver (1899 - 1940)
  - +
  +8
 • Erasmus Nu de theologen, aan wie ik misschien beter stilzwijgend voorbij zou kunnen gaan, zonder in deze beerput te roeren en slapende honden wakker te maken, anders zouden deze uiterst prikkelbare iezegrimmen me wel eens in eskaders kunnen aanvallen met ontelbare conclusies en dwingen mijn woorden weer in te slikken, om me bij een weigering onmiddellijk als ketter te bestempelen.
  Bron: Lof der Zotheid 53
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +4
 • Erasmus Wellicht ware het beter geweest om de godgeleerden in het geheel niet ter sprake te brengen en liever niet in deze beerput te roeren en mij in dit wespennest te steken.
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +4
 • George Sanders Beste wereld, ik vertrek omdat ik me verveel. Ik heb het gevoel dat ik lang genoeg heb geleefd. Ik laat jullie met jullie zorgen achter in deze zoete beerput. Succes.
  Origineel: Dear World, I am leaving because I am bored. I feel I have lived long enough. I am leaving you with your worries in this sweet cesspool. Good luck.
  Bron: The Canberra Times 27-04-1972, tekst van een van zijn drie zelfmoordbriefjes
  George Sanders
  Engels acteur (1906 - 1972)
  - +
   0
 • Henry Miller Ik denk aan alle straten van Amerika bij elkaar als aan één enorme beerput van de geest waarin alles naar beneden wordt gezogen en tot eeuwigdurende stront gemaakt.
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver (1891 - 1980)
  - +
   0
De beste beerput citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.