Citaten met bekentenissen

 • De fantasie van vele christelijke heiligen was soms onvoorstelbaar smerig. Krachtens de theorie dat deze begeerten echte demonen waren die in hen huis hielden, voelden zij zich daarbij niet al te zeer aansprakelijk: aan dat gevoel danken wij de veelzeggende oprechtheid van hun zelf-bekentenissen.

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Friedrich Nietzsche De fantasie van vele christelijke heiligen was soms onvoorstelbaar smerig. Krachtens de theorie dat deze begeerten echte demonen waren die in hen huis hielden, voelden zij zich daarbij niet al te zeer aansprakelijk: aan dat gevoel danken wij de veelzeggende oprechtheid van hun zelf-bekentenissen.
  Origineel: Die Phantasie vieler christlichen Heiligen war in ungewöhnlichem Maße schmutzig; vermöge jener Theorie, daß diese Begierden wirkliche Dämonen seien, die in ihnen wüteten, fühlten sie sich nicht allzusehr verantwortlich dabei; diesem Gefühle verdanken wir die so belehrende Aufrichtigkeit ihrer Selbstzeugnisse.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches I, III, 141
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +11
 • Ludwig Fulda Niets is afstotender, dan wanneer bij bekentenissen een ziel, die wij verwacht hadden naakt te zien, in tricot verschijnt.
  Origineel: Nichts ist abstossender, als wenn bei Selbstbekentnissen eine Seele, die wir nackt zu sehen erwartet haben, im Trikot erscheint.
  Ludwig Fulda
  Duits theateracteur (1862 - 1939)
  - +
  +2
De beste bekentenissen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.