Citaten met beledigend

 • Bedenk, dat niet hij u beledigt, die u smaad aandoet, doch onze opvatting, die ons die dingen als beledigend doet voorkomen. Tergt iemand u, dan is het uw eigen mening die u tergt.
 • De armen worden soms geloofd om hun zuinigheid. Maar zuinigheid aanbevelen aan de armen is zowel grotesk als beledigend. Het is hetzelfde als een man die sterft van de honger te adviseren wat minder te gaan eten.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Epictetus Bedenk, dat niet hij u beledigt, die u smaad aandoet, doch onze opvatting, die ons die dingen als beledigend doet voorkomen. Tergt iemand u, dan is het uw eigen mening die u tergt.
  Epictetus
  Romeins stoïcijns filosoof 50-130
  - +
  +54
 • Friedrich von Schiller Dat het publiek zo licht te bevredigen is, is alleen aanmoedigend voor de middelmatigheid, maar beledigend en afschrikwekkend voor het genie.
  Origineel: Die Genügsamkeit des Publikums ist nur ermunternd für die Mittelmäßigkeit, aber beschimpfend und abschreckend für das Genie.
  Bron: Theoretische Schriften Über die tragische Kunst
  Friedrich von Schiller
  Duits dichter en toneelschrijver 1759-1805
  - +
  +4
 • Oscar Wilde De armen worden soms geloofd om hun zuinigheid. Maar zuinigheid aanbevelen aan de armen is zowel grotesk als beledigend. Het is hetzelfde als een man die sterft van de honger te adviseren wat minder te gaan eten.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +2
 • Hugh Blair Vriendelijkheid corrigeert alles wat in onze doen en laten beledigend is.
  Origineel: Gentleness corrects whatever is offensive in our manner.
  Bron: In: Alfred Howard - Sermons (1827)
  Hugh Blair
  Schots auteur and professor 1718-1800
  - +
   0
De beste beledigend citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: