Citaten met beoordelen

 • Het is zeer onrechtvaardig om het gedrag van iemand te beoordelen, zonder een diepe kennis van zijn situatie.
 • Het is veel moeilijker om zichzelf te beoordelen dan om anderen te beoordelen. Als het je lukt om jezelf goed te beoordelen, dan is dat omdat je een echte wijsgeer bent.
 • Als de liefde slechts een gevoel zou zijn, zou er geen grond zijn voor de belofte elkaar voor altijd lief te hebben. Een gevoel komt op en kan weer verdwijnen. Hoe zou ik kunnen beoordelen of dit gevoel altijd zal blijven duren als mijn daad niet ook een oordeel en een beslissing inhield?
 • Iemand beoordelen op zijn slechtste eigenschap is hetzelfde als de kracht van de oceaan beoordelen op een enkele golf.
 • Het is niet aan mij om een ander leven te beoordelen! Alleen mijzelf moet ik beoordelen, ik moet kiezen, ik moet weigeren.
 • We beoordelen anderen op hun acties, onszelf op onze intenties.
 • Je leven in de oppositie doorbrengen, is voor een politicus zoals het voor een dichter zou zijn om zichzelf te veroordelen tot het lezen en beoordelen van de verzen van anderen.
 • De essentie van creativiteit is het nieuwe eraan, en dus hebben we geen maatstaf om haar te kunnen beoordelen.
 • Het verleden is wat het heden samenhangend maakt, en het verleden zal vreselijk blijven voor precies zo lang als we weigeren het eerlijk te beoordelen.
 • Je kan iemands karakter beoordelen aan de manier waarop hij mensen behandelt die niets voor hem kunnen doen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 72.

 • Miles Davis Je kan iemands karakter beoordelen aan de manier waarop hij mensen behandelt die niets voor hem kunnen doen.
  Miles Davis
  Amerikaans jazzcomponist en trompettist 1926-1991
  - +
  +157
 • Oscar Wilde Kinderen beginnen met van hun ouders te houden; als ze ouder worden beoordelen zij hen; soms vergeven ze hen.
  Origineel: Children begin by loving their parents. After a time they judge them. Rarely if ever do they forgive them.
  Bron: A Woman of No Importance (1893)
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +34
 • Erich Fromm Als de liefde slechts een gevoel zou zijn, zou er geen grond zijn voor de belofte elkaar voor altijd lief te hebben. Een gevoel komt op en kan weer verdwijnen. Hoe zou ik kunnen beoordelen of dit gevoel altijd zal blijven duren als mijn daad niet ook een oordeel en een beslissing inhield?
  Origineel: If love were only a feeling, there would be no basis for the promise to love each other forever. A feeling comes and it may go. How can I judge that it will stay forever, when my act does not involve judgment and decision?
  Bron: Liefhebben, een kunst, een kunde
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +31
 • Simon Carmiggelt Soms vermoed ik dat mijn vrouw me wel helemaal doorheeft, maar aangezien ik van mezelf weinig weet, kan ik dat moeilijk beoordelen.
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver 1913-1987
  - +
  +26
 • Bruce Springsteen Ik heb mijn leven lang besteed aan het beoordelen van de afstand tussen de Amerikaanse realiteit en de Amerikaanse droom.
  Origineel: I have spent my life judging the distance between American reality and the American dream. l
  Bruce Springsteen
  Amerikaans zanger en liedjesschrijver 1949-
  - +
  +24
 • John F. Kennedy Wij zijn niet bevreesd om de Amerikanen onplezierige feiten, buitenlandse ideeën, vijandelijke filosofieën en concurrerende waarden toe te vertrouwen. Want een natie die bang is om zijn onderdanen de waarheid en valsheid te laten beoordelen in een open markt is een natie die bang is van zijn eigen mensen.
  Origineel: We are not afraid to entrust the American people with unpleasant facts, foreign ideas, alien philosophies, and competitive values. For a nation that is afraid to let its people judge the truth and falsehood in an open market is a nation that is afraid of its people.
  Bron: Toespraak, 26-02-1962. Voor de volledige tekst zie: www.presidency.ucsb.edu
  John F. Kennedy
  Amerikaans politicus en president (35e) 1917-1963
  - +
  +20
 • Carl Rogers De essentie van creativiteit is het nieuwe eraan, en dus hebben we geen maatstaf om haar te kunnen beoordelen.
  Carl Rogers
  Amerikaans psycholoog en psychotherapeut 1902-1987
  - +
  +17
 • Claude Monet Ik moet constant doorwerken, want als ik de tijd heb om mezelf te onderzoeken en te beoordelen is het met mij gedaan. Het duister overweldigt mij en ik word zo ellendig en onaangenaam... Bovendien voel ik dat ik ouder word en al die verspilde tijd maakt me radeloos.
  Bron: (1890)
  Claude Monet
  Frans impressionistisch schilder 1840-1926
  - +
  +16
 • Lord Thomas Dewar Beoordelen een man niet naar zijn kleren , maar naar de kleren van zijn vrouw.
  Origineel: Judge not a man by his clothes, but by his wife's clothes.
  Bron: toegeschreven
  Lord Thomas Dewar
  Schots zakenman 1864-1930
  - +
  +13
 • Anne Frank Maar één ding weet ik nu en dat is dit: je leert de mensen pas goed kennen, als je een keer echte ruzie met ze gemaakt hebt. Pas dan kan je hun karakter beoordelen!
  Bron: Het achterhuis - 28 september 1942
  Anne Frank
  Joods vluchteling en schrijfster 1929-1945
  - +
  +12
De beste beoordelen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: