Citaten met beoordeling

 • Het is bekrompen mensen eigen, dat ze de weinige ideeën, die binnen hun begripsvermogen liggen, met een klaarheid bevatten, die ons bij de beoordeling van hun geest vaak op een dwaalspoor leidt. Ze zijn als bedelaars, die het stempel en het jaartal van elk hunner centen kennen.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Carl Gustav Jung We zouden niet moeten pretenderen dat we de wereld alleen door het intellect begrijpen. De beoordeling door het intellect is slechts een deel van de waarheid.
  Carl Gustav Jung
  Zwitsers psychiater 1875-1961
  - +
  +9
 • Ludwig Börne Het is bekrompen mensen eigen, dat ze de weinige ideeën, die binnen hun begripsvermogen liggen, met een klaarheid bevatten, die ons bij de beoordeling van hun geest vaak op een dwaalspoor leidt. Ze zijn als bedelaars, die het stempel en het jaartal van elk hunner centen kennen.
  Origineel: Beschränkten Menschen ist es eigen, dass sie die wenigen Ideen, die in dem engen Kreise ihrer Fassungskraft liegen, mit einer Klarheit ergreifen, die uns in der Schätzung ihres Geistes oft irre macht. Sie sind wie Bettler, die das Gepräge und die Jahreszahl jedes ihrer Kreuzer kennen.
  Ludwig Börne
  Duits journalist en criticus 1786-1837
  - +
  +1
 • Kingsley Amis Een slechte beoordeling kan uw ontbijt bederven, maar u moet niet toestaan dat het uw lunch bederft.
  Origineel: A bad review may spoil your breakfast, but you shouldn't allow it to spoil your lunch.
  Bron: toegeschreven
  Kingsley Amis
  Engels auteur 1922-1995
  - +
   0
 • Ernst Hohenemser Bij de beoordeling van alle schrijvers moet men zich de vraag stellen, of iemand met weinig woorden vele gedachten, of met vele woorden weinig gedachten uitdrukt.
  Origineel: Bei der Beurteilung aller Schriftstellerei sollte man sich die Frage vorlegen, ob einer mit wenig Worten viele Gedanken oder mit vielen Worten wenig Gedanken ausdrückt.
  Bron: Aphorismen (1918)
  Ernst Hohenemser
  Duits aforist en vertaler 1870-1954
  - +
  -1
De beste beoordeling citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: