Citaten met beroofd

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Alexander Solzjenitsyn Je hebt uitsluitend macht over mensen zolang je niet alles van ze afneemt. Maar wanneer je iemand van alles hebt beroofd, is hij niet langer in je macht, hij is weer vrij.
  Alexander Solzjenitsyn
  Russisch schrijver en dissident (1918 - 2008)
  - +
  +11
 • Hendrik Marsman Ik ben beroofd en leeg, mijn schepen zijn verbrand,
  mijn stem verloor haar gloed en vindt geen weerklank meer
  in 't dode firmament, niets dan de galm die keert
  van 't sombere gewelf van mijn ontredderd hart.
  Bron: Verzamelde gedichten (1941)
  Hendrik Marsman
  Nederlands dichter en vertaler (1899 - 1940)
  - +
  +5
 • Alexander Solzjenitsyn Iemand die je beroofd hebt van alles is niet meer in je macht. Hij is weer helemaal vrij.
  Alexander Solzjenitsyn
  Russisch schrijver en dissident (1918 - 2008)
  - +
  +3
 • Malcolm X Iedere keer dat iemand tot slaaf wordt gemaakt of op enigerlei wijze van zijn vrijheid wordt beroofd, is die persoon, als mens, naar mijn mening gerechtigd zijn toevlucht te nemen tot alle methoden die nodig zijn om zijn vrijheid weer tot stand te brengen.
  Origineel: Anytime anyone is enslaved or in any way deprived of his liberty, that person, as a human being, as far as I'm concerned he is justified to resort to whatever methods necessary to bring about his liberty again.
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger (1925 - 1965)
  - +
  +2
 • Paul Theroux Alle reizigers zijn optimisten, dacht ik. Reizen is op zichzelf een vorm van actief optimisme. Ik dacht onder het reizen voortdurend: het zal wel goed gaan, ik zal interessante dingen zien, ik zal iets ontdekken, ik zal geen been breken of beroofd worden, en aan het eind van de dag zal ik een aardig oud huis vinden om te slapen.
  Bron: Het drijvende koninkrijk (1983) H. 8
  Paul Theroux
  Amerikaans schrijver van reisverhalen (1941 - )
  - +
  +1
 • Bertrand Russell Ik herinner me een man die ik kende toen ik jong was, die klein, lusteloos en timide was, maar die zichzelf een anarchist noemde. Hij heeft nooit beseft dat zijn hele bestaan afhing van politiebescherming, en dat hij in een wereld zonder overheid van al zijn bezittingen zou zijn beroofd en zou verhongeren.
  Origineel: I remember a man whom I knew when I was young, who was small, anaemic, and timid, but used to proclaim himself an anarchist. He never realised that his whole existence depended upon police protection, or that in a world without government he would be robbed of all his possessions and left to starve.
  Bron: Mortals and Others (1935) Back to Nature?
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) (1872 - 1970)
  - +
  +1
 • Gustave Le Bon Geschapen door de elite, groeit de beschaving slechts door haar. Van haar beroofd, vervalt een land weldra tot ellende en anarchie.
  Origineel: Créées par les élites, les civilisations ne progressent que par elles. Privé de ses élites, un pays tomberait bientôt dans la misère et l'anarchie.
  Bron: Aphorismes du temps présent
  Gustave Le Bon
  Frans socioloog en psycholoog (1841 - 1931)
  - +
   0
 • Markies de Sade Maak voor altijd een einde aan de gruweldaad van de doodstraf, want de wet die een mens van zijn leven beroofd is onpraktisch, onrechtvaardig en ontoelaatbaar.
  Origineel: Anéantir pour jamais l'atrocité de la peine de mort, parce que la loi qui attente à la vie d'un homme est impraticable, injuste, inadmissible.
  Bron: La Philosophie dans le Boudoir (1791) p.121
  - +
   0
 • Markies de Sade Mijn grootste verdriet is dat er werkelijk geen God bestaat en dat ik mezelf daardoor beroofd zie van het plezier om Hem op een positieve manier te beledigen.
  Origineel: Mon plus grand chagrin est qu'il n'existe réellement pas de Dieu et de me voir privé, par là, du plaisir de l'insulter plus positivement.
  Bron: Justine, ou Les Malheurs de la Vertu (1797)
  - +
   0
De beste beroofd citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.